Exam Code: 100-101 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: CCNA Interconnecting Cisco Networking Devices 1 (ICND1)
Certification Provider: Cisco
Free Today! Guaranteed Training- Pass 100-101 Exam.

2021 Jun 100-101 Study Guide Questions:

Q31. Refer to the exhibit. 


An administrator replaced the 10/100 Mb NIC in a desktop PC with a 1 Gb NIC and now the PC will not connect to the network. The administrator began troubleshooting on the switch. Using the switch output shown, what is the cause of the problem? 

A. Speed is set to 100Mb/s. 

B. Input flow control is off. 

C. Encapsulation is set to ARPA. 

D. The port is administratively down. 

E. The counters have never been cleared. 

Answer: A 


Q32. Refer to the exhibit. 

Mary is sending an instant message to Robert. The message will be broken into a series of packets that will traverse all network devices. What addresses will populate these packets as they are forwarded from Router1 to Router2? 


A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

E. Option E 

Answer: B 


Q33. Refer to the exhibit. 


Which command would you use to configure a static route on Router1 to network 192.168.202.0/24 with a nondefault administrative distance? 

A. router1(config)#ip route 1 192.168.201.1 255.255.255.0 192.168.201.2 

B. router1(config)#ip route 192.168.202.0 255.255.255.0 192.168.201.2 1 

C. router1(config)#ip route 5 192.168.202.0 255.255.255.0 192.168.201.2 

D. router1(config)#ip route 192.168.202.0 255.255.255.0 192.168.201.2 5 

Answer: D 


2passeasy.com

Refresh ccent study guide 100-101:

Q34. An administrator is working with the 192.168.4.0 network, which has been subnetted with a /26 mask. Which two addresses can be assigned to hosts within the same subnet? (Choose two.) 

A. 192.168.4.61 

B. 192.168.4.63 

C. 192.168.4.67 

D. 192.168.4.125 

E. 192.168.4.128 

F. 192.168.4.132 

Answer: CD 


Q35. Scenario 

Refer to the topology. Your company has decided to connect the main office with three other remote branch offices using point-to-point serial links. 

You are required to troubleshoot and resolve OSPF neighbor adjacency issues between the main office and the routers located in the remote branch offices. 


R1 does not form an OSPF neighbor adjacency with R2. Which option would fix the issue? 

A. R1 ethernetO/1 is shutdown. Configure no shutdown command. 

B. R1 ethernetO/1 configured with a non-default OSPF hello interval of 25: configure no ip ospf hello-interval 25 

C. R2 ethernetO/1 and R3 ethernetO/O are configured with a non-default OSPF hello interval of 25; configure no ip ospf hello-interval 25 

D. Enable OSPF for R1 ethernetO/1; configure ip ospf 1 area 0 command under ethernetO/1 

Answer: B


Q36. If an Ethernet port on a router was assigned an IP address of 172.16.112.1/20, what is the maximum number of hosts allowed on this subnet? 

A. 1024 

B. 2046 

C. 4094 

D. 4096 

E. 8190 

Answer: C 


2passeasy.com

Verified ccna 100-101 pdf:

Q37. The internetwork infrastructure of company XYZ consists of a single OSPF area as shown in the graphic. There is concern that a lack of router resources is impeding internetwork performance. As part of examining the router resources, the OSPF DRs need to be known. All the router OSPF priorities are at the default and the router IDs are shown with each router. 


Which routers are likely to have been elected as DR? (Choose two.) 

A. Corp-1 

B. Corp-2 

C. Corp-3 

D. Corp-4 

E. Branch-1 

F. Branch-2 

Answer: D,F 


Q38. Refer to the exhibit. 


A technician pastes the configurations in the exhibit into the two new routers shown. Otherwise, the routers are configured with their default configurations. 

A ping from Host1 to Host 2 fails, but the technician is able to ping the S0/0 interface of R2 from Host 1. The configurations of the hosts have been verified as correct. What could be the cause of the problem? 

A. The serial cable on R1 needs to be replaced. 

B. The interfaces on R2 are not configured properly 

C. R1 has no route to the 192.168.1.128 network. 

D. The IP addressing scheme has overlapping subnetworks. 

E. The ip subnet-zero command must be configured on both routers. 

Answer: C 


Q39. R1 is configured with the default configuration of OSPF. From the following list of IP addresses configured on R1, which address will the OSPF process select as the router ID? 

A. 192.168.0.1 

B. 172.16.1.1 

C. 172.16.2.1 

D. 172.16.2.225 

Answer: A 


Q40. What should be part of a comprehensive network security plan? 

A. Allow users to develop their own approach to network security. 

B. Physically secure network equipment from potential access by unauthorized individuals. 

C. Encourage users to use personal information in their passwords to minimize the likelihood of passwords being forgotten. 

D. Delay deployment of software patches and updates until their effect on end-user equipment is well known and widely reported. 

E. Minimize network overhead by deactivating automatic antivirus client updates. 

Answer: B