You will probably find it is to your advantage to get familiar with a variety of 100-105 qualifications software programs and free of charge Cisco 100-105 qualifications assets, since this can make you more vital as being an staff member. With these finish Cisco 100-105 qualifications training bundle, you can limit the 100-105 qualifications charge and turn into able to pass the Cisco 100-105 qualifications assessments, 100% Guarantee integrated!

2021 Aug 100-105 free practice exam

Q71. DRAG DROP - (Topic 4) 

Drag the definition on the left to the correct term on the right. Not all definitions on the left will be used. 

Answer: 


Q72. - (Topic 3) 

Which two commands will display the current IP address and basic Layer 1 and 2 status of an interface? (Choose two.) 

A. router#show version 

B. router#show ip interface 

C. router#show protocols 

D. router#show controllers 

E. router#show running-config 

Answer: B,C 

Explanation: 

The outputs of “show protocols” and “show ip interface” are shown below: 

Global values:Internet Protocol routing is enabledSerial0/0 is up, line protocol is downInternet address is 10.1.1.1/30Serial0/1 is up, line protocol is downInternet address is 209.65.200.225/30Serial0/2 is up, line protocol is downSerial0/3 is up, line protocol is downNVI0 is up, line protocol is upInterface is unnumbered. Using address of NVI0 (0.0.0.0)Loopback0 is up, line protocol is upInternet address is 10.1.10.1/32Loopback1 is up, line protocol is upInternet address is 10.1.2.1/27Loopback6 is up, line protocol is up 

Serial0/0 is up, line protocol is downInternet address is 10.1.1.1/30Broadcast address is 255.255.255.255Address determined by non-volatile memoryMTU is 1500 bytesHelper address is not setDirected broadcast forwarding is disabledMulticast reserved groups joined: 224.0.0.5Outgoing access list is not setInbound access list is not setProxy ARP is enabledLocal Proxy ARP is disabledSecurity level is defaultSplit horizon is disabledICMP redirects are always sentICMP unreachables are always sentICMP mask replies are never sentIP fast switching is enabledIP fast switching on the same interface is enabledIP Flow switching is disabledIP CEF switching is disabledIP Feature Fast switching turbo vectorIP multicast fast switching is enabledIP multicast distributed fast switching is disabledIP route-cache flags are FastRouter Discovery is disabledIP output packet accounting is disabledIP access violation accounting is disabledTCP/IP header compression is disabledRTP/IP header compression is disabledPolicy routing is disabledNetwork address translation is enabled, interface in domain insideBGP Policy Mapping is disabledWCCP Redirect outbound is disabledWCCP Redirect inbound is disabledWCCP Redirect exclude is disabled 


Q73. - (Topic 7) 

Which statement about routing protocols is true? 

A. Link-state routing protocols choose a path by the number of hops to the destination. 

B. OSPF is a link-state routing protocol. 

C. Distance-vector routing protocols use the Shortest Path First algorithm. 

D. IS-IS is a distance-vector routing protocol. 

Answer: A 

Explanation: Link State Routing Protocols 

Link state protocols are also called shortest-path-first protocols. Link state routing protocols have a complete picture of the network topology. Hence they know more about the whole network than any distance vector protocol. Three separate tables are created on each link state routing enabled router. One table is used to hold details about directly connected neighbors, one is used to hold the topology of the entire internetwork and the last one is used to hold the actual routing table. Link state protocols send information about directly connected links to all the routers in the network. Examples of Link state routing protocols include OSPF - Open Shortest Path First and IS-IS - Intermediate System to Intermediate System. There are also routing protocols that are considered to be hybrid in the sense that they use aspects of both distance vector and link state protocols. EIGRP - Enhanced Interior Gateway Routing Protocol is one of those hybrid routing protocols. 


Q74. - (Topic 3) 

Refer to the exhibit. 

PC1 pings PC2. What three things will CORE router do with the data that is received from PC1? (Choose three.) 

A. The data frames will be forwarded out interface FastEthernet0/1 of CORE router. 

B. The data frames will be forwarded out interface FastEthernet1/0 of CORE router. 

C. CORE router will replace the destination IP address of the packets with the IP address of PC2. 

D. CORE router will replace the MAC address of PC2 in the destination MAC address of the frames. 

E. CORE router will put the IP address of the forwarding FastEthernet interface in the place of the source IP address in the packets. 

F. CORE router will put the MAC address of the forwarding FastEthernet interface in the place of the source MAC address. 

Answer: B,D,F 

Explanation: 

The router will forward the frames out the interface toward the destination – B is correct. Since the router will has the end station already in it’s MAC table as see by the “show arp” command, it will replace the destination MAC address to that of PC2 – D is correct. The router will then replace the source IP address to 172.16.40.1 – E is correct. 


Q75. - (Topic 7) 

By default, how many MAC addresses are permitted to be learned on a switch port with port security enabled? 

A. 8 

B. 2 

C. 1 

D. 0 

Answer: C 


100-105  practice test

Renew 100-105 test question:

Q76. - (Topic 1) 

Which transport layer protocol provides best-effort delivery service with no acknowledgment receipt required? 

A. HTTP 

B. IP 

C. TCP 

D. Telnet 

E. UDP 

Answer: E 

Explanation: 

UDP provides a connectionless datagram service that offers best-effort delivery, which means that UDP does not guarantee delivery or verify sequencing for any datagrams. A source host that needs reliable communication must use either TCP or a program that provides its own sequencing and acknowledgment services. 


Q77. - (Topic 3) 

What is the purpose of assigning an IP address to a switch? 

A. provides local hosts with a default gateway address 

B. allows remote management of the switch 

C. allows the switch to respond to ARP requests between two hosts 

D. ensures that hosts on the same LAN can communicate with each other 

Answer: B 

Explanation: 

A switch is a layer 2 device and doesn’t use network layer for packet forwarding. The IP 

address may be used only for administrative purposes such as Telnet access or for network management purposes. 


Q78. - (Topic 3) 

Scenario 

Refer to the topology. Your company has decided to connect the main office with three other remote branch offices using point-to-point serial links. 

You are required to troubleshoot and resolve OSPF neighbor adjacency issues between the main office and the routers located in the remote branch offices. 

An OSPF neighbor adjacency is not formed between R3 in the main office and R6 in the Branch3 office. What is causing the problem? 

A. There is an area ID mismatch. 

B. There is a PPP authentication issue; the username is not configured on R3 and R6. 

C. There is an OSPF hello and dead interval mismatch. 

D. The R3 router ID is configured on R6. 

Answer: D 

Explanation: 

Using the show running-config command we see that R6 has been incorrectly configured with the same router ID as R3 under the router OSPF process. 


Q79. - (Topic 1) 

To what type of port would a cable with a DB-60 connector attach? 

A. Serial port 

B. Console port 

C. Ethernet port 

D. Fibre optic port 

Answer: A 

Explanation: 

Serial Connection 

cl_3_dte_male 

cl_2_dce 

The picture on the left shows a V.35 DTE cable with a male DB60 connector and a male standard 34-pin Winchester-type connector. The right picture shows a V.35 DCE serial cable with a male DB60 connector and a female 34-pin Winchester-type connector. As you probably guessed already, the male connector of the DTE cable is attached to the DCE cable's female connector, this is depicted in the picture below. This is known as a back-to-back connection, and 'simulates' a WAN link. In a real world setup, the DTE cable's male connector typically connects to a port on a CSU/DSU provided by a service provider (i.e. telco), which in turn connects to a CSU/DSU at another location, thru a T1 link for example. 

The DB60 connector connects to a Serial interface on a router. 

cl_4_malefemale Reference: http://www.techexams.net/techlabs/ccna/lab_hardware.shtml 


Q80. - (Topic 5) 

Refer to the exhibit. 

The network administrator made the entries that are shown and then saved the configuration. From a console connection, what password or password sequence is required for the administrator to access privileged mode on Router1? 

A. cisco 

B. sanfran 

C. sanjose 

D. either cisco or sanfran 

E. either cisco or sanjose 

F. sanjose and sanfran 

Answer: B 

Explanation: 

The enable secret password takes precedence over the enable password, so sanfran will be used.