Cisco Cisco certification is the desire of each of the IT enthusiasts that want to have a bright upcoming in the discipline of IT. However, passing the actual Cisco certification exam is not the easy activity only by simply yourself. Should you be one of these types of IT aspirants, please cease at Ucertify.net and locate everything you desire for the Cisco 100-105 exam preparation.

2021 Sep 100-105 exam prep

Q41. - (Topic 7) 

Which method does a connected trunk port use to tag VLAN traffic? 

A. IEEE 802 1w 

B. IEEE 802 1D 

C. IEEE 802 1Q 

D. IEEE 802 1p 

Answer: C 

Explanation: 

http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/lan-switching/8021q/17056-741-4.html 


Q42. - (Topic 3) 

Refer to the exhibit. 

Which default gateway address should be assigned to HostA? 

A. 192.168.1.1 

B. 192.168.1.65 

C. 192.168.1.66 

D. 192.168.1.129 

E. 10.1.1.1 

F. 10.1.1.2 

Answer: B 

Explanation: 

The default gateway will be the IP address of the router that it connects to, not the switch. 


Q43. DRAG DROP - (Topic 4) 

Move the protocol or service on the left to a situation on the right where it would be used. (Not all options are used.) 

Answer: 


Q44. - (Topic 4) 

A network administrator cannot connect to a remote router by using SSH. Part of the show interfaces command is shown. 

router#show interfaces 

Serial0/1/0 is up, line protocol is down 

At which OSI layer should the administrator begin troubleshooting? 

A. physical 

B. data link 

C. network 

D. transport 

Answer: B 

Explanation: 

https://learningnetwork.cisco.com/thread/12389 

I think the indication here is "Serial 0 is up, line protocol is down". What causes this indication? Correct me if I am wrong. When you have this indication, a cable unplugged is not a correct answer. If you check the output of your "show interface serial 0" command again, you should notice it as "Serial 0 is down, line protocol is down. Under the "show ip int brief" you should see status = down and protocol = down as opposed to up, down. Because you disconnected the cable, layer 1 will go down, which is indicated by the serial 0 down status. The line protocol status is for layer 2. So, a cable unplugged is not a correct answer to "Serial 0 is up, line protocol is down". Up/down means that the physical layer is OK, but there is a problem with the data link link (line protocol). 


Q45. - (Topic 3) 

Which parameter or parameters are used to calculate OSPF cost in Cisco routers? 

A. Bandwidth 

B. Bandwidth and Delay 

C. Bandwidth, Delay, and MTU 

D. Bandwidth, MTU, Reliability, Delay, and Load 

Answer: A 

Explanation: 

The well-known formula to calculate OSPF cost is Cost = 108/ Bandwidth 


2passeasy.com

Far out 100-105 exam answers:

Q46. - (Topic 3) 

The internetwork infrastructure of company XYZ consists of a single OSPF area as shown in the graphic. There is concern that a lack of router resources is impeding internetwork performance. As part of examining the router resources, the OSPF DRs need to be known. All the router OSPF priorities are at the default and the router IDs are shown with each router. 

Which routers are likely to have been elected as DR? (Choose two.) 

A. Corp-1 

B. Corp-2 

C. Corp-3 

D. Corp-4 

E. Branch-1 

F. Branch-2 

Answer: D,F 

Explanation: 

There are 2 segments on the topology above which are separated by Corp-3 router. Each 

segment will have a DR so we have 2 DRs. 

To select which router will become DR they will compare their router-IDs. The router with 

highest (best) router-ID will become DR. The router-ID is chosen in the order below: 

+

 The highest IP address assigned to a loopback (logical) interface. 

+

 If a loopback interface is not defined, the highest IP address of all active router’s physical interfaces will be chosen. 

In this question, the IP addresses of loopback interfaces are not mentioned so we will consider IP addresses of all active router’s physical interfaces. Router Corp-4 (10.1.40.40) 

& Branch-2 (10.2.20.20) have highest “active” IP addresses so they will become DRs. 


Q47. - (Topic 3) 

Which statements are TRUE regarding Internet Protocol version 6 (IPv6) addresses? (Choose three.) 

A. An IPv6 address is divided into eight 16-bit groups. 

B. A double colon (::) can only be used once in a single IPv6 address. 

C. IPv6 addresses are 196 bits in length. 

D. Leading zeros cannot be omitted in an IPv6 address. 

E. Groups with a value of 0 can be represented with a single 0 in IPv6 address. 

Answer: A,B,E 

Explanation: 

IPv6 addresses are divided into eight 16-bit groups, a double colon (::) can only be used 

once in an IPv6 address, and groups with a value of 0 can be represented with a single 0 in 

an IPv6 address. 

The following statements are also true regarding IPv6 address: 

IPv6 addresses are 128 bits in length. 

Eight 16-bit groups are divided by a colon (:). 

Multiple groups of 16-bit 0s can be represented with double colon (::). 

Double colons (::) represent only 0s. 

Leading zeros can be omitted in an IPv6 address. 

The option stating that IPv6 addresses are 196 bits in length is incorrect. IPv6 addresses 

are 128 bits in length. 

The option stating that leading zeros cannot be omitted in an IPv6 address is incorrect. 

Leading zeros can be omitted in an IPv6 address. 


Q48. - (Topic 3) 

Which statement about IPv6 is true? 

A. Addresses are not hierarchical and are assigned at random. 

B. Only one IPv6 address can exist on a given interface. 

C. There are 2.7 billion addresses available. 

D. Broadcasts have been eliminated and replaced with multicasts. 

Answer: D 

Explanation: 

IPv6 has three types of addresses, which can be categorized by type and scope: 

Unicast addresses. A packet is delivered to one interface. 

Multicast addresses. A packet is delivered to multiple interfaces. 

Anycast addresses. A packet is delivered to the nearest of multiple interfaces (in terms of 

routing distance). 

IPv6 does not use broadcast messages. 

Unicast and anycast addresses in IPv6 have the following scopes (for multicast addresses, 

the scope are built into the address structure): 

Link-local. The scope is the local link (nodes on the same subnet). 

Site-local. The scope is the organization (private site addressing). 

Global. The scope is global (IPv6 Internet addresses). 

In addition, IPv6 has special addresses such as the loopback address. The scope of a 

special address depends on the type of special address. 

Much of the IPv6 address space is unassigned. 

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc757359(v=ws.10).aspx 


Q49. - (Topic 3) 

What two things does a router do when it forwards a packet? (Choose two.) 

A. switches the packet to the appropriate outgoing interfaces 

B. computes the destination host address 

C. determines the next hop on the path 

D. updates the destination IP address 

E. forwards ARP requests 

Answer: A,C 

Explanation: 

A primary function of a router is to forward packets toward their destination. This is accomplished by using a switching function, which is the process used by a router to accept a packet on one interface and forward it out of another interface. A key responsibility of the switching function is to encapsulate packets in the appropriate data link frame type for the outgoing data link and determining the next hop device to send the frame to. 


Q50. - (Topic 3) 

Which IP addresses are valid for hosts belonging to the 10.1.160.0/20 subnet? (Choose three.) 

A. 10.1.168.0 

B. 10.1.176.1 

C. 10.1.174.255 

D. 10.1.160.255 

E. 10.1.160.0 

F. 10.1.175.255 

Answer: A,C,D 

Explanation: 

All IP address in IP ranges between: 10.1.160.1 and 10.1.175.254 are valid as shown below Address: 10.1.160.0 00001010.00000001.1010 0000.00000000 Netmask: 255.255.240.0 = 20 11111111.11111111.1111 0000.00000000 Wildcard: 0.0.15.255 00000000.00000000.0000 1111.11111111 

Which implies that: Network: 10.1.160.0/20 00001010.00000001.1010 0000.00000000 HostMin: 10.1.160.1 00001010.00000001.1010 0000.00000001 HostMax: 10.1.175.254 00001010.00000001.1010 1111.11111110 Broadcast: 10.1.175.255 00001010.00000001.1010 1111.11111111