It is impossible to pass Cisco 100-105 exam without any help in the short term. Come to Actualtests soon and find the most advanced, correct and guaranteed Cisco 100-105 practice questions. You will get a surprising result by our Refresh Cisco Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 (ICND1 v3.0) practice guides.

2021 Oct 100-105 real exam

Q51. - (Topic 3) 

Refer to the graphic. 

R1 is unable to establish an OSPF neighbor relationship with R3. What are possible reasons for this problem? (Choose two.) 

A. All of the routers need to be configured for backbone Area 1. 

B. R1 and R2 are the DR and BDR, so OSPF will not establish neighbor adjacency with R3. 

C. A static route has been configured from R1 to R3 and prevents the neighbor adjacency from being established. 

D. The hello and dead interval timers are not set to the same values on R1 and R3. 

E. EIGRP is also configured on these routers with a lower administrative distance. 

F. R1 and R3 are configured in different areas. 

Answer: D,F 

Explanation: 

This question is to examine the conditions for OSPF to create neighborhood. 

So as to make the two routers become neighbors, each router must be matched with the 

following items: 

1.

 The area ID and its types; 

2.

 Hello and failure time interval timer; 

3.

 OSPF Password (Optional); 


Q52. - (Topic 3) 

Refer to the exhibit. 

If CDP is enabled on all devices and interfaces, which devices will appear in the output of a show cdp neighbors command issued from R2? 

A. R2 and R3 

B. R1 and R3 

C. R3 and S2 

D. R1, S1, S2, and R3 

E. R1, S1, S2, R3, and S3 

Answer:

Explanation: 

A Cisco device enabled with CDP sends out periodic interface updates to a multicast address in order to make itself known to neighbors. Since it is a layer two protocol, these packets are not routed. So the devices detected would be immediate connected neighbors. 


Q53. - (Topic 1) 

On a Cisco switch, which protocol determines if an attached VoIP phone is from Cisco or from another vendor? 

A. RTP 

B. TCP 

C. CDP 

D. UDP 

Answer:

Explanation: 

The Cisco Unified IP Phone uses CDP to communicate information such as auxiliary VLAN ID, per port power management details, and Quality of Service (QoS) configuration information with the Cisco Catalyst switch. Cisco Discovery Protocol (CDP) is a proprietary protocol designed by Cisco to help administrators collect information about both locally attached and remote devices. By using CDP, you can gather hardware and protocol information about neighbor devices, which is useful info for troubleshooting the network. CDP messages are generated every 60 seconds as multicast messages on each of its active interfaces. The information shared in a CDP packet about a Cisco device includes the following: Name of the device configured with the hostname command IOS software version Hardware capabilities, such as routing, switching, and/or bridging Hardware platform, such as 2600, 2950, or 1900 The layer-3 address(es) of the device The interface the CDP update was generated on 

Reference: http://computernetworkingnotes.com/cisco-devices-administration-and-configuration/cisco-discoveryprotocol.html 


Q54. - (Topic 1) 

A workstation has just resolved a browser URL to the IP address of a server. What protocol will the workstation now use to determine the destination MAC address to be placed into frames directed toward the server? 

A. HTTP 

B. DNS 

C. DHCP 

D. RARP 

E. ARP 

Answer:

Explanation: 

The RARP protocol is used to translate hardware interface addresses to protocol addresses. The RARP message format is very similar to the ARP format. When the booting computer sends the broadcast ARP request, it places its own hardware address in both the sending and receiving fields in the encapsulated ARP data packet. The RARP server will fill in the correct sending and receiving IP addresses in its response to the message. This way the booting computer will know its IP address when it gets the message from the RARP server 


Q55. - (Topic 7) 

Which function enables an administrator to route multiple VLANs on a router? 

A. IEEE 802 1X 

B. HSRP 

C. port channel 

D. router on a stick 

Answer:


Updated 100-105 rapidshare:

Q56. - (Topic 3) 

Which statements describe the routing protocol OSPF? (Choose three.) 

A. It supports VLSM. 

B. It is used to route between autonomous systems. 

C. It confines network instability to one area of the network. 

D. It increases routing overhead on the network. 

E. It allows extensive control of routing updates. 

F. It is simpler to configure than RIP v2. 

Answer: A,C,E 

Explanation: 

Routing overhead is the amount of information needed to describe the changes in a dynamic network topology. All routers in an OSPF area have identical copies of the topology database and the topology database of one area is hidden from the rest of the areas to reduce routing overhead because fewer routing updates are sent and smaller routing trees are computed and maintained (allow extensive control of routing updates and confine network instability to one area of the network). 


Q57. - (Topic 1) 

Which two characteristics apply to Layer 2 switches? (Choose two.) 

A. Increases the number of collision domains 

B. Decreases the number of collision domains 

C. Implements VLAN 

D. Decreases the number of broadcast domains 

E. Uses the IP address to make decisions for forwarding data packets 

Answer: A,C 

Explanation: 

Layer 2 switches offer a number of benefits to hubs, such as the use of VLANs and each switch port is in its own separate collision domain, thus eliminating collisions on the segment. 


Q58. - (Topic 3) 

Refer to the exhibit. 

Given the output for this command, if the router ID has not been manually set, what router ID will OSPF use for this router? 

A. 10.1.1.2 

B. 10.154.154.1 

C. 172.16.5.1 

D. 192.168.5.3 

Answer:

Explanation: 

The highest IP address of all loopback interfaces will be chosen -> Loopback 0 will be chosen as the router ID. 


Q59. - (Topic 7) 

Configuration of which option is required on a Cisco switch for the Cisco IP phone to work? 

A. PortFast on the interface 

B. the interface as an access port to allow the voice VLAN ID 

C. a voice VLAN ID in interface and global configuration mode 

D. Cisco Discovery Protocol in global configuration mode 

Answer:

Explanation: 

Configure the Switch Port to Carry Both Voice and Data TrafficWhen you connect an IP phone to a switch using a trunk link, it can cause high CPU utilization in the switches. As all the VLANs for a particular interface are trunked to the phone, it increases the number of STP instances the switch has to manage. This increases the CPU utilization. Trunking also causes unnecessary broadcast / multicast / unknown unicast traffic to hit the phone link. In order to avoid this, remove the trunk configuration and keep the voice and access VLAN configured along with Quality of Service (QoS). Technically, it is still a trunk, but it is called a Multi-VLAN Access Port (MVAP). Because voice and data traffic can travel through the same port, you should specify a different VLAN for each type of traffic. You can configure a switch port to forward voice and data traffic on different VLANs. Configure IP phone ports with a voice VLAN configuration. This configuration creates a pseudo trunk, but does not require you to manually prune the unnecessary VLANs. The voice VLAN feature enables access ports to carry IP voice traffic from an IP phone. The voice VLAN feature is disabled by default. The Port Fast feature is automatically enabled when voice VLAN is configured. When you disable voice VLAN, the Port Fast feature is not automatically disabled. 


Q60. - (Topic 3) 

Refer to the exhibit. 

If the resume command is entered after the sequence that is shown in the exhibit, which router prompt will be displayed? 

A. Router1> 

B. Router1# 

C. Router2> 

D. Router2# 

Answer:

Explanation: 

After resuming the telnet session by using the Enter key after it has been suspended, it will resume back to the telnet session so it will be back to the router2> prompt.