Proper study guides for Most up-to-date Cisco Cisco Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 (ICND1 v3.0) certified begins with Cisco 100-105 preparation products which designed to deliver the Validated 100-105 questions by making you pass the 100-105 test at your first time. Try the free 100-105 demo right now.

2021 Nov 100-105 practice

Q31. - (Topic 1) 

Which network device functions only at Layer 1 of the OSI model? A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

E. Option E 

Answer:

Explanation: 

Most hubs are amplifying the electrical signal; therefore, they are really repeaters with several ports. Hubs and repeaters are Layer 1 (physical layer) devices. 


Q32. - (Topic 3) 

Refer to the exhibit. 

Which command would you use to configure a static route on Router1 to network 192.168.202.0/24 with a nondefault administrative distance? 

A. router1(config)#ip route 1 192.168.201.1 255.255.255.0 192.168.201.2 

B. router1(config)#ip route 192.168.202.0 255.255.255.0 192.168.201.2 1 

C. router1(config)#ip route 5 192.168.202.0 255.255.255.0 192.168.201.2 

D. router1(config)#ip route 192.168.202.0 255.255.255.0 192.168.201.2 5 

Answer:

Explanation: 

The default AD for a static route is 1. To change this, configure a different value to be used as the AD at the very end of the “ip route” statement. 


Q33. - (Topic 5) 

How can you ensure that only the MAC address of a server is allowed by switch port Fa0/1? 

A. Configure port Fa0/1 to accept connections only from the static IP address of the server. 

B. Configure the server MAC address as a static entry of port security. 

C. Use a proprietary connector type on Fa0/1 that is incomputable with other host connectors. 

D. Bind the IP address of the server to its MAC address on the switch to prevent other hosts from spoofing the server IP address. 

Answer:

Explanation: 

When the MAC address is configured as static entry, no other address is allowed. 


Q34. - (Topic 1) 

What must occur before a workstation can exchange HTTP packets with a web server? 

A. A UDP connection must be established between the workstation and its default gateway. 

B. A UDP connection must be established between the workstation and the web server. 

C. A TCP connection must be established between the workstation and its default gateway. 

D. A TCP connection must be established between the workstation and the web server. 

E. An ICMP connection must be established between the workstation and its default gateway. 

F. An ICMP connection must be established between the workstation and the web server. 

Answer:

Explanation: 

HTTP uses TCP port 80, and a TCP port 80 connection must be established for HTTP communication to occur. http://pentestlab.wordpress.com/2012/03/05/common-tcpip-ports/ 


Q35. - (Topic 3) 

What is the default administrative distance of the OSPF routing protocol? 

A. 90 

B. 100 

C. 110 

D. 120 

E. 130 

F. 170 

Answer:

Explanation: 

Default Distance Value Table This table lists the administrative distance default values of the protocols that Cisco supports: If the administrative distance is 255, the router does not believe the source of that route and does not install the route in the routing table. 


Renovate 100-105 real exam:

Q36. - (Topic 5) 

Refer to the exhibit. 

The junior network support staff provided the diagram as a recommended configuration for the first phase of a four-phase network expansion project. The entire network expansion will have over 1000 users on 14 network segments and has been allocated this IP address space. 

192.168.1.1 through 192.168.5.255 

192.168.100.1 through 192.168.100.255 

What are three problems with this design? (Choose three.) 

A. The AREA 1 IP address space is inadequate for the number of users. 

B. The AREA 3 IP address space is inadequate for the number of users. 

C. AREA 2 could use a mask of /25 to conserve IP address space. 

D. The network address space that is provided requires a single network-wide mask. 

E. The router-to-router connection is wasting address space. 

F. The broadcast domain in AREA 1 is too large for IP to function. 

Answer: A,C,E 

Explanation: 

The given IP addresses of areas 1 and 3 along with network masks of /24 cannot accommodate 500 users so are inadequate, while the area 2 is having over capacity so its network mask can be reduced to /25 to accommodate the only 60 users it has. 


Q37. - (Topic 3) 

Which two of these statements are true of IPv6 address representation? (Choose two.) 

A. There are four types of IPv6 addresses: unicast, multicast, anycast, and broadcast. 

B. A single interface may be assigned multiple IPv6 addresses of any type. 

C. Every IPv6 interface contains at least one loopback address. 

D. The first 64 bits represent the dynamically created interface ID. 

E. Leading zeros in an IPv6 16 bit hexadecimal field are mandatory. 

Answer: B,C 

Explanation: 

A single interface may be assigned multiple addresses of any type (unicast, anycast, 

multicast). 

Every IPv6-enabled interface must contain at least one loopback and one link-local 

address. 

Optionally, every interface can have multiple unique local and global addresses. 

IPv6 host addresses can be assigned in multiple ways: 

Static configuration 

Stateless autoconfiguration 

DHCPv6 

When IPv6 is used over Ethernet networks, the Ethernet MAC address can be used to 

generate the 64-bit interface ID for the host. This is called the EUI-64 address. 

Since MAC addresses use 48 bits, additional bits must be inserted to fill the 64 bits 

required. 

Reference: 

http://www.cisco.com/en/US/technologies/tk648/tk872/technologies_white_paper0900aecd 

8026003d.pdf 


Q38. - (Topic 3) 

The command ip route 192.168.100.160 255.255.255.224 192.168.10.2 was issued on a router. No routing protocols or other static routes are configured on the router. Which statement is true about this command? 

A. The interface with IP address 192.168.10.2 is on this router. 

B. The command sets a gateway of last resort for the router. 

C. Packets that are destined for host 192.168.100.160 will be sent to 192.168.10.2. 

D. The command creates a static route for all IP traffic with the source address 

192.168.100.160. 

Answer:

Explanation: 

With 160 it's actually network address of /27 so any address within the range of .160-.191 network will be sent to 192.168.10.2 


Q39. - (Topic 3) 

Refer to the exhibit. 

Assume that all router interfaces are operational and correctly configured. In addition, assume that OSPF has been correctly configured on router R2. How will the default route configured on R1 affect the operation of R2? 

A. Any packet destined for a network that is not directly connected to router R2 will be dropped immediately. 

B. Any packet destined for a network that is not referenced in the routing table of router R2 will be directed to R1. R1 will then send that packet back to R2 and a routing loop will occur. 

C. Any packet destined for a network that is not directly connected to router R1 will be dropped. 

D. The networks directly connected to router R2 will not be able to communicate with the 172.16.100.0, 172.16.100.128, and 172.16.100.64 subnetworks. 

E. Any packet destined for a network that is not directly connected to router R2 will be dropped immediately because of the lack of a gateway on R1. 

Answer:

Explanation: 

First, notice that the more-specific routes will always be favored over less-specific routes regardless of the administrative distance set for a protocol. In this case, because we use OSPF for three networks (172.16.100.0 0.0.0.3, 172.16.100.64 0.0.0.63, 172.16.100.128 0.0.0.31) so the packets destined for these networks will not be affected by the default route. The default route configured on R1 “ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 serial0/0 will send any packet whose destination network is not referenced in the routing table of router R1 to R2, it doesn’t drop anything. These routes are declared in R1 and the question says that “OSPF has been correctly configured on router R2, so network directly connected to router R2 can communicate with those three subnetworks. As said above, the default route configured on R1 will send any packet destined for a network that is not referenced in its routing table to R2; R2 in turn sends it to R1 because it is the only way and a routing loop will occur. 


Q40. - (Topic 3) 

Refer to the exhibit. 

Which two statements are correct? (Choose two.) 

A. This is a default route. 

B. Adding the subnet mask is optional for the ip route command. 

C. This will allow any host on the 172.16.1.0 network to reach all known destinations beyond RouterA. 

D. This command is incorrect, it needs to specify the interface, such as s0/0/0 rather than an IP address. 

E. The same command needs to be entered on RouterA so that hosts on the 172.16.1.0 network can reach network 10.0.0.0. 

Answer: A,C 

Explanation: 

This is obviously the default route which is set between the routers and since it is entered in such a manner that it ensures connectivity between the stub network and any host lying beyond RouterA.