It is more faster and easier to pass the Cisco 100-105 exam by using Free Cisco Cisco Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 (ICND1 v3.0) questuins and answers. Immediate access to the Renew 100-105 Exam and find the same core area 100-105 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

2021 Dec 100-105 test questions

Q141. - (Topic 7) 

Which device allows users to connect to the network using a single or double radio? 

A. access point 

B. switch 

C. wireless controller 

D. firewall 

Answer:


Q142. - (Topic 3) 

Which three approaches can be used while migrating from an IPv4 addressing scheme to an IPv6 scheme? (Choose three) 

A. static mapping of IPv4 address to IPv6 addresses 

B. configuring IPv4 tunnels between IPv6 islands 

C. use DHCPv6 to map IPv4 addresses to IPv6 addresses 

D. use proxying and translation (NAT-PT) to translate IPv6 packets into IPv4 packets 

E. configure IPv6 directly 

F. enable dual-stack routing 

Answer: B,D,F 

Explanation: 

Connecting IPv6 islands with tunnels An IPv6 island is a network made of IPv6 links directly connected by IPv6 routers. In the early days of IPv6 deployment, there are many IPv6 islands. IPv6 in IPv4 tunnels are used to connect those islands together. In each island, one (or more) dual stack routers are designated to encapsulate and decapsulate IPv6 packets within IPv4 packets. Different mechanisms have been developed to manage tunnels: automatic tunnels3, configured tunnels3, tunnel brokers3, 6over43, 6to43,... Reference 2: http://www.petri.co.il/ipv6-transition.htm Network Address Translation - Protocol Translation (NAT-PT) The NAT-PT method enables the ability to either statically or dynamically configure a translation of a IPv4 network address into an IPv6 network address and vice versa. For those familiar with more typically NAT implementations, the operation is very similar but includes a protocol translation function. NAT-PT also ties in an Application Layer Gateway (ALG) functionality that converts Domain Name System (DNS) mappings between protocols. 

Dual Stack The simplest approach when transitioning to IPv6 is to run IPv6 on all of the devices that are currently running IPv4. If this is something that is possible within the organizational network, it is very easy to implement. However, for many organizations, IPv6 is not supported on all of the IPv4 devices; in these situations other methods must be considered. 

Reference: http://www.opus1.com/ipv6/howdoitransitiontoipv6.html 


Q143. - (Topic 5) 

Why would a network administrator configure port security on a switch? 

A. to prevent unauthorized Telnet access to a switch port 

B. to prevent unauthorized hosts from accessing the LAN 

C. to limit the number of Layer 2 broadcasts on a particular switch port 

D. block unauthorized access to the switch management interfaces 

Answer:

Explanation: 

You can use the port security feature to restrict input to an interface by limiting and identifying MAC addresses of the stations allowed to access the port. When you assign secure MAC addresses to a secure port, the port does not forward packets with source addresses outside the group of defined addresses. If you limit the number of secure MAC addresses to one and assign a single secure MAC address, the workstation attached to that port is assured the full bandwidth of the port. If a port is configured as a secure port and the maximum number of secure MAC addresses is reached, when the MAC address of a station attempting to access the port is different from any of the identified secure MAC addresses, a security violation occurs. Also, if a station with a secure MAC address configured or learned on one secure port attempts to access another secure port, a violation is flagged. 


Q144. - (Topic 1) 

Refer to the exhibit. 

As packets travel from Mary to Robert, which three devices will use the destination MAC address of the packet to determine a forwarding path? (Choose three.) 

A. Hub1 

B. Switch1 

C. Router1 

D. Switch2 

E. Router2 

F. Switch3 

Answer: B,D,F 

Explanation: 

Switches use the destination MAC address information for forwarding traffic, while routers use the destination IP address information. Local Area Networks employ Layer 2 Switches and Bridges to forward and filter network traffic. Switches and Bridges operate at the Data Link Layer of the Open System Interconnect Model (OSI). Since Switches and Bridges operate at the Layer 2 they operate more intelligently than hubs, which work at Layer 1 (Physical Layer) of the OSI. Because the switches and bridges are able to listen to the traffic on the wire to examine the source and destination MAC address. Being able to listen to the traffic also allows the switches and bridges to compile a MAC address table to better filter and forward network traffic. To accomplish the above functions switches and bridges carry out the following tasks: MAC address learning by a switch or a bridge is accomplished by the same method. The switch or bridge listens to each device connected to each of its ports and scan the incoming frame for the source MAC address. This creates a MAC address to port map that is cataloged in the switches/bridge MAC database. Another name for the MAC address table is content addressable memory or CAM table. When a switch or bridge is listening to the network traffic, it receives each frame and compares it to the MAC address table. By checking the MAC table the switch/ bridge are able o determine which port the frame came in on. If the frame is on the MAC table the frame is filtered or transmitted on only that port. If the switch determines that the frame is not on the MAC table, the frame is forwarded out to all ports except the incoming port. 


Q145. - (Topic 7) 

Which statement about static routes is true? 

A. The source interface can be configured to make routing decisions. 

B. A subnet mask is entered for the next-hop address. 

C. The subnet mask is 255.255 255.0 by default 

D. The exit interface can be specified to indicate where the packets will be routed. 

Answer:

Explanation: 

Static routing can be used to define an exit point from a router when no other routes are available or necessary. This is called a default route. 


Avant-garde 100-105 exam prep:

Q146. - (Topic 7) 

Which destination IP address can a host use to send one message to multiple devices across different subnets? 

A. 172.20.1.0 

B. 127.0.0.1 

C. 192.168.0.119 

D. 239.255.0.1 

Answer:

Explanation: Multicast is a networking protocol where one host can send a message to a special multicast IP address and one or more network devices can listen for and receive 

those messages. Multicast works by taking advantage of the existing IPv4 networking infrastructure, and it does so in something of a weird fashion. As you read, keep in mind that things are a little confusing because multicast was "shoe-horned" in to an existing technology. For the rest of this article, let's use the multicast IP address of 239.255.0.1. We'll not worry about port numbers yet, but make a mental note that they are used in multicast. We'll discuss that later. 


Q147. - (Topic 5) 

Which of the following is true regarding the configuration of SwitchA? 

A. only 5 simultaneous remote connections are possible 

B. remote connections using ssh will require a username and password 

C. only connections from the local network will be possible 

D. console access to SwitchA requires a password 

Answer:


Q148. - (Topic 7) 

Which option is the default switch port port-security violation mode? 

A. shutdown 

B. protect 

C. shutdown vlan 

D. restrict 

Answer:

Explanation: Shutdown—This mode is the default violation mode; when in this mode, the switch will automatically force the switchport into an error disabled (err-disable) state when a violation occurs. While in this state, the switchport forwards no traffic. The switchport can be brought out of this error disabled state by issuing the errdisable recovery cause CLI command or by disabling and reenabling the switchport. 

Shutdown VLAN—This mode mimics the behavior of the shutdown mode but limits the error disabled state the specific violating VLAN. 


Q149. - (Topic 1) 

Which statements are true regarding ICMP packets? (Choose two.) 

A. They acknowledge receipt of TCP segments. 

B. They guarantee datagram delivery. 

C. TRACERT uses ICMP packets. 

D. They are encapsulated within IP datagrams. 

E. They are encapsulated within UDP datagrams. 

Answer: C,D 

Explanation: 

Ping may be used to find out whether the local machines are connected to the network or whether a remote site is reachable. This tool is a common network tool for determining the network connectivity, which uses ICMP protocol instead of TCP/IP and UDP/IP. This protocol is usually associated with the network management tools, which provide network information to network administrators, such as ping and traceroute (the later also uses the UDP/IP protocol). ICMP is quite different from the TCP/IP and UDP/IP protocols. No source and destination ports are included in its packets. Therefore, usual packet-filtering rules for TCP/IP and UDP/IP are not applicable. Fortunately, a special "signature" known as the packet’s Message type is included for denoting the purposes of the ICMP packet. Most commonly used message types are namely, 0, 3, 4, 5, 8, 11, and 12 which represent echo reply, destination unreachable, source quench, redirect, echo request, time exceeded, and parameter problem respectively. In the ping service, after receiving the ICMP "echo request" packet from the source location, the destination 


Q150. - (Topic 4) 

When configuring NAT, the Internet interface is considered to be what? 

A. local 

B. inside 

C. global 

D. outside 

Answer:

Explanation: 

The first step to deploy NAT is to define NAT inside and outside interfaces. You may find it easiest to define your internal network as inside, and the external network as outside. However, the terms internal and external are subject to arbitration as well. This figure shows an example of this. 

2a.gif 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/network-address-translation-nat/13772-12.html#topic2