Proper study guides for Far out Oracle Oracle Hyperion Planning 11 Essentials certified begins with Oracle 1Z0-533 preparation products which designed to deliver the Breathing 1Z0-533 questions by making you pass the 1Z0-533 test at your first time. Try the free 1Z0-533 demo right now.

Q1. You've created an EAS business rule and assigned it to the data form but an end user can't see it. What are two valid reasons? 

A. The user doesn't have the Launch Business Rules role in Shared Services. 

B. The user hasn't been assigned Validate or Launch Privileges in EAS. 

C. The location for the Business Rule hasn't been defined. 

D. The user hasn't been assigned access to the Business Rule in the Planning Web client. 

Answer: AB 


Q2. A planner is supposed to be able to submit data within a data form. 

What are all the possible causes for an end user not being able to enter data on a data form? Select all that apply. 

A. The planning unit is set to first pass. 

B. Another user owns the planning unit. 

C. The user has read access to the members on the data form. 

D. The form contains summary-level members in a bottom up version. 

E. The form is set to Read Only. 

Answer: CDE 


Q3. What four read or write security assignments allow end users to be able to view at least some data? 

A. At least one member in the Scenario dimension 

B. At least one member In the Version dimension 

C. At least one member in the Period dimension 

D. At least one member in the Account dimension 

E. At least one member in the Entity- dimension 

F. If security has been assigned for a Custom dimension, at least one member in the user-defined custom dimension 

Answer: ABEF 


Q4. Identify the two true statements about shared members. 

A. You can assign a custom attribute value to a shared member. 

B. You can define a member formula for a shared member. 

C. You can assign security rights to a shared member. 

D. There is no limit to the number of shared members that you can create for the base member. 

E. Shared members may be defined for Accounts and Entity dimensions only. 

Answer: CD 


Q5. Identify the two true statements assuming you are working with a single application with multiple plan types. 

A. A user-defined custom dimension may exist in one plan type but not the other plan types. 

B. A user-defined custom dimension may have members in one plan type but not the remaining plan types. 

C. All members in the entity dimension must exist in all plan types. 

D. All members in the accounts dimension must exist in all plan types. 

E. All periods must exist in all plan types. 

Answer: AE 


Q6. Identify the two true statements with regard to Versions and Scenarios. 

A. Versions control data entry based on time periods set by the administrator. 

B. There is only one Version to one Scenario. 

C. Versions allow several "what-if" Scenarios. 

D. Users must have the same security settings in the Version dimension as they have in the Scenario dimension. 

E. Versions can be top down or bottom up. 

Answer: CD 


Q7. Name the valid ways to create blocks in an underlying Essbase database. Select all that apply 

A. Copy data 

B. Load data 

C. Create block on Equation 

D. Aggregate data 

Answer: ABC 


Q8. When opening a data form, the user experiences slow performance. What three steps could you do to improve the time it takes to open the data form? 

A. Reduce the number of rows and columns displayed in the data form. 

B. Upgrade the client machine's operating system processing speed and RAM. 

C. In the data form definition, remove the option to display alias. 

D. Reduce the number of page dimensions used on the Web form 

E. Tune the index and data caches in Essbase. 

Answer: ABE 


Q9. Identify the three true statements about the CapEx Planning module. 

A. Is a prebuilt plan type focused on capital expense related planning 

B. Provides complete out-of-the-box functionality for capex planning including dimensions, data forms, business rules and security 

C. Can be initialized within an existing Planning application 

D. Can be created as a stand-alone application 

E. Because planning limits an application to three plan types, Capex Planning must be the third plan type. 

Answer: ABC 


Q10. What are the two possible effects on the database when the data storage property of a parent member in the sparse Entity dimension is set to Dynamic Calc? 

A. Essbase data block size decrease. 

B. The member is not available for process management. 

C. Retrieval performance could be slower when referencing the parent entity member. 

D. Data cannot be input to the parent in target versions. 

Answer: AC