Pass4sure 1Z0-804 Questions are updated and all 1Z0-804 answers are verified by experts. Once you have completely prepared with our 1Z0-804 exam prep kits you will be ready for the real 1Z0-804 exam without a problem. We have Down to date Oracle 1Z0-804 dumps study guide. PASSED 1Z0-804 First attempt! Here What I Did.

Q11. Given: 

And the commands: javac Counter.java java ea Counter 

What is the result? 

A. 2 

B. 3 

C. NullPointException is thrown at runtime 

D. AssertionError is thrown at runtime 

E. Compilation fails 

Answer:

Explanation: 

The command line javac Counter.java 

Willcompile the code. 

The command line java ea Counter 

Willrun the cod with assertions enabled. 

Assertion is true because getCount(arr) = 3 and Length of array is 4 

The following line: 

assert (getCount(arr) < arr.length); 

where the Boolean expression getCount(arr) < arr.length will evaluate to false, will ensure 

that anAssertionError is thrown at runtime. 

Note:The javac command compiles Java source code into Java bytecodes. You then use 

the Java interpreter -the java command - to interprete the Java bytecodes. 

Note 2:The java tool launches a Java application. It does this by starting a Java runtime 

environment, loading aspecified class, and invoking that class's main method. The method 

declaration must look like the following:public static void main(String args[]) 

Paramater ea: 

-enableassertions[:<package name>"..." | :<class name> ] -ea[:<package name>"..." | 

:<class name> ] 

Enable assertions. Assertions are disabled by default. With no arguments, 

enableassertions or -ea enablesassertions. 

Note 3: 

An assertion is a statement in the JavaTM programming language that enables you to test 

your assumptionsabout your program. 

Each assertion contains a boolean expression that you believe will be true when the 

assertion executes. If it isnot true, the system will throw an error. 


Q12. To provide meaningful output for: 

System.out.print( new Item ()): 

A method with which signature should be added to the Item class? 

A. public String asString() 

B. public Object asString() 

C. public Item asString() 

D. public String toString() 

E. public object toString() 

F. public Item toString() 

Answer:

Explanation: 

Implementing toString method in java is done by overriding the Object's toString method. 

The javatoString() method is used when we need a string representation of an object. It is 

defined in Object class. Thismethod can be overridden to customize the String 

representation of the Object. 

Note: 

Below is an example shown of Overriding the default Object toString() method. The 

toString() method must bedescriptive and should generally cover all the contents of the 

object. 

class PointCoordinates { 

private int x, y; 

public PointCoordinates(int x, int y) { 

this.x = x; 

this.y = y; 

public int getX() { 

return x; 

public int getY() { 

return y; 

// Custom toString() Method. 

public String toString() { 

return "X=" + x + " " + "Y=" + y; 

}} 


Q13. Given a language code of fr and a country code of FR, which file name represents a resource bundle file namethat is not the default? 

A. MessageBundle_fr_FR.properties 

B. MessageBundle_fr_FR.profile 

C. MessageBundle_fr_FR.xinl 

D. MessageBundle__fr__FR.Java 

E. MessageBundle__fr__FR.Locale 

Answer:

Explanation: 

The default file is MessageBundle.properties. The non-default file name is 

MessageBundle_fr_FR.properties 

Note 0:.properties is a file extension for files mainly used in Java related technologies to 

store the configurableparameters of an application. They can also be used for storing 

strings for Internationalization and localization;these are known as Property Resource 

Bundles. Each parameter is stored as a pair of strings, one storing thename of the 

parameter (called the key), and the other storing the value.Note 1:You can obtain an 

instance of ResourceBundle by calling its static getBundle method.public static 

ResourceBundle getBundle(java.lang.String baseName) public static ResourceBundle 

getBundle(java.lang.String baseName, Locale locale) For example: 

ResourceBundle rb = ResourceBundle.getBundle("MyResources", Locale.US); This will 

load theResourceBundle object with the values in the corresponding properties file.1.If a 

suitable properties file is not found, the ResourceBundle object will use the default 

properties file, whichwill be the one whose name equals the base name and has the 

properties extension. In this case, the defaultfile would be MyResources.properties. 2.If this 

file is not found, a java.util.MissingResourceException will bethrown. 

Note2:java.util.ResourceBundle class enables you to choose and read the properties file 

specific to the user'slocale and look up the values. 

A ResourceBundle object has a base name. In order for a ResourceBundle object to pick 

up a properties file,the filename must be composed of the ResourceBundle base name, 

followed by an underscore, followed bythe language code, and optionally followed by 

another underscore and the country code. 

The format for the properties file name is as follows: 

basename_languageCode_countryCode 

For example, suppose the base name is MyResources and you define the following three 

locales: 

US-en DE-de CN-zh Then you would have these three properties files: MyResources_en_US.properties MyResources_de_DE.properties MyResources_zh_CN.properties 

Reference:Reading Properties Files using ResourceBundle 


Q14. Which four are true about enums? 

A. An enum is typesafe. 

B. An enum cannot have public methods or fields. 

C. An enum can declare a private constructor. 

D. All enums implicitly implement Comparable. 

E. An enum can subclass another enum. 

F. An enum can implement an interface. 

Answer: A,C,D,F Explanation: 

C: The constructor for an enum type must be package-private or private access. Reference: Java Tutorials,Enum Types 


Q15. Given: What is the result? 

A. 1 

B. 0 

C. 2 

D. Compilation fails 

E. An exception is thrown at runtime 

Answer:

Explanation: Section: (none) 

Explanation 

The code compiles fine. 

java.lang.NullPointerException 

because only one element of list is initialized : element [0] 

elements [1] and [2] equals null 

alte Begründung: 

An exception is thrown at runtime due to data type comparison mismatch: 

Exception in thread "main" java.lang.ClassCastException: java.lang.String cannot be cast 

to java.lang.Integer 

at java.lang.Integer.compareTo(Integer.java:52) 

at java.util.Arrays.binarySearch0(Arrays.java:1481) 

at java.util.Arrays.binarySearch(Arrays.java:1423) 

at searchtext.SearchText.main(SearchText.java:22) 

Note:binarySearch 

public static int binarySearch(char[] a, 

char key)Searches the specified array of chars for the specified value using the binary 

search algorithm. The array mustbe sorted (as by the sort method, above) prior to making 

this call. If it is not sorted, the results are undefined. Ifthe array contains multiple elements 

with the specified value, there is no guarantee which one will be found. 

Parameters: 

a - the array to be searched. 

key - the value to be searched for. 

Returns: 

Indexof the search key, if it is contained in the list; otherwise, (-(insertion point) - 1). The 

insertionpoint is defined as the point at which the key would be inserted into the list: the 

index of the first elementgreater than the key, or list.size(), if all elements in the list are less 

than the specified key. Note that thisguarantees that the return value will be >= 0 if and 

only if the key is found. 


Q16. Given: What is the result? 

A. Null 

B. class java.lang.ArraylndexOutOfBoundsException 

C. class java.lang.NullPointerException 

D. class java.lang.Exception 

E. Compilation fails. 

Answer:

Explanation: 

error: incompatible types e = new Exception(); required: RuntimeException found: Exception 


Q17. Given the code fragment: 

Assume that the SQL query matches one record. What is the result of compiling and executing this code? 

A. The code prints Error. 

B. The code prints the employee ID. 

C. Compilation fails due to an error at line 13. 

D. Compilation fails due to an error at line 14. 

Answer:

Explanation: 

The code compiles fine. 

A: prints Error: rs.next() fehlt !! Fehlermeldung: Before start of result set mit rs.next() Aufruf : The code would run fine. public int getInt(String columnName) throws SQLException Retrieves the value of the designated column in the current row of this ResultSet object as an int in the Javaprogramming language 


Q18. ITEM Table 

ID, INTEGER: PK 

DESCRIP, VARCHAR(100) 

PRICE, REAL 

QUALITY, INTEGER 

And given the code fragment (assuming that the SQL query is valid): 

What is the result of compiling and executing this code? 

A. An exception is thrown at runtime 

B. Compile fails 

C. The code prints Error 

D. The code prints information about Item 110 

Answer:

Explanation: 

Tricky: 

Compiles successfully ! Not B ! 

D is correct, if Column Quantity instead of Quality 

Table Item Column Quality --- System.out.println("Quantity: " + rs.getInt("Quantity")); 

wenn jedoch so gewollt: die Zeile gibt Error aus (die anderen funktionieren) !!! 

The connection conn is not defined. The code will not compile. 


Q19. Given the following files in doc directory: -Index.htm 

-Service.html 

-Logo.gif 

-Title.jpg 

And the code fragment: 

What is the result, if doc is present in the current directory? 

A. No output is produced. 

B. index.htm 

C. index.htm userguide.txt logo.gif 

D. index.htm service.html userguide.txt logo.gif 

Answer:

Explanation: 

The Glob search expression is defined through "glob:*.htm, html, xml" The correct answer is A The glob is trying to match all the string. The correct way is 

glob:*.{htm,html,xml} 

and then would be found: 

Index.htm 

Service.html 


Q20. Which code fragment demonstrates the proper way to handle JDBC resources? 

A. try { 

ResultSet rs = stmt.executeQuery (query); 

statement stmt = con.createStatement(); 

while (rs.next()) (/* . . . */) 

} catch (SQLException e) {} 

B. try { 

Statement stmt = con.createStatement(); 

ResultSet rs = stmt.executeQuery (query); 

while (rs.next()) (/* . . . */) 

} catch (SQLException e) {} 

C. try { 

Statement stmt = con.createStatement(); 

ResultSet rs = stmt.executeQuery (query); 

while (rs.next()) (/* . . . */) 

} finally { 

rs.close(); 

stmt.close(); 

D. try { 

ResultSet rs = stmt.executeQuery (query); 

Statement stmt = con.createStatement(); 

while (rs.next()) (/* . . . */) 

} finally { 

rs.close(); 

stmt.close(); 

Answer: