Exambible 1z0-808 Java SE 8 Programmer I exercise test could be the best choice for you to get ready for the Oracle examination. If you wish to be described as a prominent Exambible engineers, you can not avoid the Exambible 1z0-808 Java SE 8 Programmer I materials preventative measure. Learn not just the actual 1z0-808 test questions and also the detailed description. Moving Oracle 1z0-808 certification is the first most essential thing, furthermore, you can study several specialized information as well as encounters which will found in not able to exercise work.

2021 Jul 1z0-808 exam answers

Q81. Given: 


What is the result? 

A. hEllOjAvA! 

B. Hello java! 

C. Out of limits hEllOjAvA! 

D. Out of limits 

Answer: C 


Q82. Given the code fragment: 


Which three lines fail to compile? 

A. Line 7 

B. Line 8 

C. Line 9 

D. Line 10 

E. Line 11 

F. Line 12 

Answer: A,D,F 


Q83. Given: 

public class Natural { 

private int i; 

void disp() { 

while (i <= 5) { 

for (int i=1; i <=5;) { 

System.out.print(i + " "); 

i++; 

i++; 

public static void main(String[] args) { 

new Natural().disp(); 

What is the result? 

A. Prints 1 2 3 4 5 once 

B. Prints 1 3 5 once 

C. Prints 1 2 3 4 5 five times 

D. Prints 1 2 3 4 5 six times 

E. Compilation fails 

Answer: D 

Explanation: 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 


Q84. Given: 


How many objects have been created when the line / / do complex stuff is reached? 

A. Two 

B. Three 

C. Four 

D. Six 

Answer: C 


Q85. Given: 

class MarksOutOfBoundsException extends IndexOutOfBoundsException { } 

public class GradingProcess { 

void verify(int marks) throws IndexOutOfBoundsException { 

if (marks > 100) { 

throw new MarksOutOfBoundsException(); 

if (marks > 50) { 

System.out.print("Pass"); 

} else { 

System.out.print("Fail"); 

public static void main(String[] args) { 

int marks = Integer.parseInt(args[2]); 

try { 

new GradingProcess().verify(marks)); 

} catch(Exception e) { 

System.out.print(e.getClass()); } } } 

And the command line invocation: 

Java grading process 89 50 104 

What is the result? 

A. Pass 

B. Fail 

C. Class MarketOutOfBoundsException 

D. Class IndexOutOfBoundsException 

E. Class Exception 

Answer: C 

Explanation: The value 104 will cause a MarketOutOfBoundsException 


2passeasy.com

Updated 1z0-808 practice exam:

Q86. Class StaticField { 

static int i = 7; 

public static void main(String[] args) { 

StaticFied obj = new StaticField(); 

obj.i++; 

StaticField.i++; 

obj.i++; 

System.out.println(StaticField.i + " "+ obj.i); 

What is the result? 

A. 10 10 

B. 8 9 

C. 9 8 

D. 7 10 

Answer: A 


Q87. Given: 

class Base { 

// insert code here 

public class Derived extends Base{ 

public static void main(String[] args) { 

Derived obj = new Derived(); 

obj.setNum(3); 

System.out.println("Square = " + obj.getNum() * obj.getNum()); 

Which two options, when inserted independently inside class Base, ensure that the class is being properly encapsulated and allow the program to execute and print the square of the number? 

A. private int num; public int getNum() { return num; }public void setNum(int num) { this.num = num;} 

B. public int num; protected public int getNum() { return num; }protected public void setNum(int num) { this.num = num;} 

C. private int num;public int getNum() {return num;} private void setNum(int num) { this.num = num;} 

D. protected int num; public int getNum() { return num; } public void setNum(int num) { this.num = num;} 

E. protected int num; private int getNum() { return num; } public void setNum(int num) { this.num = num;} 

Answer: A,D 

Explanation: 

Incorrect: 

Not B: illegal combination of modifiers: protected and public 

not C: setNum method cannot be private. 

not E: getNum method cannot be private. 


Q88. Given the following array: 


Which two code fragments, independently, print each element in this array? 


A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

E. Option E 

F. Option F 

Answer: B,E 

Explanation: All the remaining options have syntax errors 


Q89. Given: 

public class MyClass { 

public static void main(String[] args) { 

while (int ii = 0; ii < 2) { 

ii++; 

System.out.println("ii = " + ii); 

What is the result? 

A. ii = 1 ii = 2 

B. Compilation fails 

C. The program prints nothing 

D. The program goes into an infinite loop with no output 

E. The program goes to an infinite loop outputting: ii = 1 ii = 1 

Answer: B 

Explanation: The while statement is incorrect. It has the syntax of a for statement. 

The while statement continually executes a block of statements while a particular condition is true. Its syntax can be expressed as: 

while (expression) { statement(s) } The while statement evaluates expression, which must return a boolean value. If the expression evaluates to true, the while statement executes the statement(s) in the while block. The while statement continues testing the expression and executing its block until the expression evaluates to false. 

Reference: The while and do-while Statements 


Q90. Which two are benefits of polymorphism? 

A. Faster code at runtime 

B. More efficient code at runtime 

C. More dynamic code at runtime 

D. More flexible and reusable code 

E. Code that is protected from extension by other classes 

Answer: C,D