Act now and download your Oracle 1z0-808 test today! Do not waste time for the worthless Oracle 1z0-808 tutorials. Download Renewal Oracle Java SE 8 Programmer I exam with real questions and answers and begin to learn Oracle 1z0-808 with a classic professional.

2021 Jul 1z0-808 dumps

Q151. Given the code fragment: 


Which two modifications, when made independently, enable the code to print joe:true: 100.0? 


A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

E. Option E 

Answer: A,C 


Q152. Which of the following can fill in the blank in this code to make it compile? 


A. abstract 

B. final 

C. private 

D. default 

E. int 

Answer: C 

Explanation: 

From Java SE 8, we can use static and/or default methods in interfaces, but they should be non abstract methods. SO in this case using default in blank is completely legal. Hence option C is correct. Option A is incorrect as given method is not abstract, so can't use abstract there. Options B and E are incorrect as we can't have non abstract method interface if they are not default or static. httpsy/docs.oracle.com/javase/tutorial/iava/landl/defaultmethods.html 


Q153. Which statement best describes encapsulation? 

A. Encapsulation ensures that classes can be designed so that only certain fields and methods of an object are accessible from other objects. 

B. Encapsulation ensures that classes can be designed so that their methods are inheritable. 

C. Encapsulation ensures that classes can be designed with some fields and methods declared as abstract. 

D. Encapsulation ensures that classes can be designed so that if a method has an argument MyType x, any subclass of MyType can be passed to that method. 

Answer: A 


Q154. Given the code fragment: 


Which option can replace xxx to enable the code to print 135? 

A. int e = 0; e < = 4; e++ 

B. int e = 0; e < 5; e + = 2 

C. int e = 1; e < = 5; e + = 1 

D. int e = 1; e < 5; e+ =2 

Answer: B 


Q155. The protected modifier on a Field declaration within a public class means that the field ______________. 

A. Cannot be modified 

B. Can be read but not written from outside the class 

C. Can be read and written from this class and its subclasses only within the same package 

D. Can be read and written from this class and its subclasses defined in any package 

Answer: D 

Reference: 

http://beginnersbook.com/2013/05/java-access-modifiers/ 


1z0-808  practice test

Far out 1z0-808 free question:

Q156. Which of the following exception will be thrown due to the statement given here? 

int array[] = new int[-2]; 

A. NullPointerException 

B. NegativeArraySizeException 

C. ArrayIndexOutOfBoundsException 

D. IndexOutOfBoundsException 

E. This statement does not cause any exception. 

Answer: B 

Explanation: 

In given statement we can see that, we have passed negative value for creating int array, 

which results a NegativeArraySize Except ion. Hence option B is correct. 

Option A is incorrect as it is thrown when an application attempts to use null in a case 

where an object is required. 

Option D is incorrect as IndexOutOfBoundsException thrown to indicate that an index of 

some sort (such as to an array, to a string, or to a vector) is out of range. 

REFERENCE 

rhttpy/docs.oracle.com/iavase/S/docs/api/java/lang/NegativeArraySizeException.html 


Q157. Given: 

public class ComputeSum { 

public int x; 

public int y; 

public int sum; 

public ComputeSum (int nx, int ny) { 

x = nx; y =ny; 

updateSum(); 

public void setX(int nx) { x = nx; updateSum();} 

public void setY(int ny) { x = ny; updateSum();} 

void updateSum() { sum = x + y;} 

This class needs to protect an invariant on the sum field. 

Which three members must have the private access modifier to ensure that this invariant is maintained? 

A. The x field 

B. The y field 

C. The sum field 

D. The ComputerSum ( ) constructor 

E. The setX ( ) method 

F. The setY ( ) method 

Answer: C,E,F 

Explanation: The sum field and the two methods (setX and SetY) that updates the sum field. 


Q158. View the exhibit. 


Given the code fragment: 


Which change enables the code to print the following? 

James age: 20 

Williams age: 32 

A. Replacing line 5 with public static void main (String [] args) throws MissingInfoException, AgeOutofRangeException { 

B. Replacing line 5 with public static void main (String [] args) throws.Exception { 

C. Enclosing line 6 and line 7 within a try block and adding: catch(Exception e1) { //code goes here} catch (missingInfoException e2) { //code goes here} catch (AgeOutofRangeException e3) {//code goes here} 

D. Enclosing line 6 and line 7 within a try block and adding: catch (missingInfoException e2) { //code goes here} catch (AgeOutofRangeException e3) {//code goes here} 

Answer: C 


Q159. Given: 


What is the result? 

A. x: 1 y: 2 

B. 3 y: 4 

C. x: 0 y: 0 

D. 3 y: 4 

E. x: 1 y: 2 

F. 0 y: 0 

G. x: 0 y: 0 

H. 0 y: 0 

Answer: C 


Q160. Given: 

class Overloading { 

int x(double d) { 

System.out.println("one"); 

return 0; 

String x(double d) { 

System.out.println("two"); 

return null; 

double x(double d) { 

System.out.println("three"); 

return 0.0; 

public static void main(String[] args) { 

new Overloading().x(4.0); 

What is the result? 

A. One 

B. Two 

C. Three 

D. Compilation fails. 

Answer: D