It is more faster and easier to pass the Oracle 1z0-808 exam by using Free Oracle Java SE 8 Programmer I questuins and answers. Immediate access to the Refresh 1z0-808 Exam and find the same core area 1z0-808 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

2021 Oct 1z0-808 test question

Q111. Given: 

public class App { // Insert code here System.out.print("Welcome to the world of Java"); } } 

Which two code fragments, when inserted independently at line // Insert code here, enable the program to execute and print the welcome message on the screen? 

A. static public void main (String [] args) { 

B. static void main (String [] args) { 

C. public static void Main (String [] args) { 

D. public static void main (String [] args) { 

E. public void main (String [] args) { 

Answer: A,D 

Explanation: 

Incorrect: 

Not B: No main class found. 

Not C: Main method not found 

not E: Main method is not static. 


Q112. Given the following two classes: 


How should you write methods in the ElectricAccount class at line n1 so that the member variable bill is always equal to the value of the member variable kwh multiplied by the member variable rate? 

Any amount of electricity used by a customer (represented by an instance of the customer class) must contribute to the customer's bill (represented by the member variable bill) through the method useElectricity method. An instance of the customer class should never be able to tamper with or decrease the value of the member variable bill. 


A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

Answer: B 


Q113. Consider following method 


Which statement is true? 

A. This method is invalid. 

B. This method can be used only in an interface. 

C. This method can return anything. 

D. This method can be used only in an interface or an abstract class. 

E. None of above. 

Answer: B 

Explanation: 

Given method is declared as default method so we can use it only inside an interface. 

Hence option B is correct and option D is incorrect. 

Option A is incorrect as it is valid method. Option C is incorrect as return type is void, which 

means we can't return anything. 


Q114. Given: 

Given: 

public class SuperTest { 

public static void main(String[] args) { 

statement1 

statement2 

statement3 

class Shape { 

public Shape() { 

System.out.println("Shape: constructor"); 

public void foo() { 

System.out.println("Shape: foo"); 

class Square extends Shape { 

public Square() { 

super(); 

public Square(String label) { 

System.out.println("Square: constructor"); 

public void foo() { 

super.foo(); 

public void foo(String label) { 

System.out.println("Square: foo"); 

What should statement1, statement2, and statement3, be respectively, in order to produce the result? 

Shape: constructor 

Square: foo 

Shape: foo 

A. Square square = new Square ("bar"); 

square.foo ("bar"); 

square.foo(); 

B. Square square = new Square ("bar"); 

square.foo ("bar"); 

square.foo ("bar"); 

C. Square square = new Square (); 

square.foo (); 

square.foo(bar); 

D. Square square = new Square (); 

square.foo (); 

square.foo("bar"); 

E. Square square = new Square (); 

square.foo (); 

square.foo (); 

F. Square square = new Square(); 

square.foo("bar"); 

square.foo(); 

Answer: F 


Q115. Given the code fragment: 


What is the result? 

A. Sum is 600 

B. Compilation fails at line n1. 

C. Compilation fails at line n2. 

D. A ClassCastException is thrown at line n1. 

E. A ClassCastException is thrown at line n2. 

Answer: C 


Avant-garde 1z0-808 practice test:

Q116. Given the code fragment: 


Which code fragment, when inserted at line n1, enables the App class to print Equal? 


A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

Answer: B 


Q117. Which three statements describe the object-oriented features of the Java language? 

A. Objects cannot be reused. 

B. A subclass can inherit from a superclass. 

C. Objects can share behaviors with other objects. 

D. A package must contain more than one class. 

E. Object is the root class of all other objects. 

F. A main method must be declared in every class. 

Answer: B,C,E 


Q118. Given: 

public class X { 

static int i; 

int j; 

public static void main(String[] args) { 

X x1 = new X(); 

X x2 = new X(); 

x1.i = 3; 

x1.j = 4; 

x2.i = 5; 

x2.j = 6; 

System.out.println( 

x1.i + " "+ 

x1.j + " "+ 

x2.i + " "+ 

x2.j); 

What is the result? 

A. 3 4 5 6 

B. 3 4 3 6 

C. 5 4 5 6 

D. 3 6 4 6 

Answer: C 


Q119. Given the following four Java file definitions: 

// Foo.java 

package facades; 

public interface Foo { } 

// Boo.java 

package facades; 

public interface Boo extends Foo { } 

// Woofy.java 

package org.domain 

// line n1 

public class Woofy implements Boo, Foo { } 

// Test.java 

package.org; 

public class Test { 

public static void main(String[] args) { 

Foo obj=new Woofy(); 

Which set modifications enable the code to compile and run? 

A. At line n1, Insert: import facades;At line n2, insert:import facades;import org.domain; 

B. At line n1, Insert: import facades.*;At line n2, insert:import facades;import org.*; 

C. At line n1, Insert: import facades.*;At line n2, insert:import facades.Boo;import org.*; 

D. At line n1, Insert: import facades.Foo, Boo;At line n2, insert:import org.domain.Woofy; 

E. At line n1, Insert: import facades.*;At line n2, insert:import facades;import org.domain.Woofy; 

Answer: E 


Q120. Which two statements are true for a two-dimensional array? 

A. It is implemented as an array of the specified element type. 

B. Using a row by column convention, each row of a two-dimensional array must be of the same size. 

C. At declaration time, the number of elements of the array in each dimension must be specified. 

D. All methods of the class Object may be invoked on the two-dimensional array. 

Answer: A,D