1z0-808 is a fantastic recognition audit to take up to be able to have a very successful employment with Oracle. There are many on line online classes that could allow you to make good for your 1z0-808 audit. You might be capable of getting the complete list of questions. An excellent 1z0-808 train audit would likely protect just about all method of issues requested inside the 1z0-808 audit this hands an effective sim in the real 1z0-808 check.

2021 Apr 1z0-808 free exam

Q131. public class StringReplace { 

public static void main(String[] args) { 

String message = "Hi everyone!"; 

System.out.println("message = " + message.replace("e", "X")); } 

What is the result? 

A. message = Hi everyone! 

B. message = Hi XvXryonX! 

C. A compile time error is produced. 

D. A runtime error is produced. 

E. message = 

F. message = Hi Xveryone! 

Answer:


Q132. Given: 

public class Marklist { 

int num; 

public static void graceMarks(Marklist obj4) { 

obj4.num += 10; 

public static void main(String[] args) { 

MarkList obj1 = new MarkList(); 

MarkList obj2 = obj1; 

MarkList obj1 = null; 

obj2.num = 60; 

graceMarks(obj2); 

How many objects are created in the memory runtime? 

A. 1 

B. 2 

C. 3 

D. 4 

Answer:

Explanation: obj1 and obj3. 

when you do e2 = e1 you're copying object references - you're not making a copy of the object - and so the variables e1 and e2 will both point to the same object. 


Q133. Given the code fragment: 

public class Test { 

public static void main(String[] args) { 

boolean isChecked = false; 

int arry[] = {1,3,5,7,8,9}; 

int index = arry.length; 

while ( <code1> ) { 

if (arry[index-1] % 2 ==0) { 

isChecked = true; 

<code2> 

System.out.print(arry(index]+", "+isChecked)); 

Which set of changes enable the code to print 1, true? 

A. Replacing <code1> with index > 0 and replacing <code2> with index--; 

B. Replacing <code1> with index > 0 and replacing <code2> with --index; 

C. Replacing <code1> with index > 5 and replacing <code2> with --index ; 

D. Replacing <code1> with index and replacing <code2> with --index ; 

Answer:

Explanation: 

Note: Code in B (code2 is --index;). also works fine. 


Q134. Given: 

Which of the following is equivalent to the above code fragment? 

A. System.out.printLn(x>10?">,': "<":,'="); 

B. System.out.println(x>10? ">"?"<":"="); 

C. System.out.println(x>10?">":x<10?"<":"="); 

D. System.out.printLn(x>10?">"?,'<"?"="); 

E. None of the above 

Answer:

Explanation: 

Option A is incorrect as we can't use abstract with non abstract method, (here method has method body.) Option C is incorrect as when overriding method we can't use more restrictive access modifier, so trying to use private to override default access Level method causes a compile time error. Option D is incorrect as default methods (not methods with default access level) are allowed only in interfaces. Option E is incorrect as method all ready has void as return type, so we can't add int there. Option B is correct as we can use final there, since the method is non abstract 

https://docs.oracle.com/javase/tutorial/java/landl/polymorphism.html 


Q135. Given: 

Which code fragment, when inserted at line 14, enables the code to print Mike Found? 

A. int f = ps.indexOf {new patient (“Mike”)}; 

B. int f = ps.indexOf (patient(“Mike”)); 

C. patient p = new Patient (“Mike”); int f = pas.indexOf(P) 

D. int f = ps.indexOf(p2); 

Answer:


Most recent 1z0-808 practice exam:

Q136. Given: 

What is the result? 

A. Red 0 

Orange 0 

Green 3 

B. Red 0 

Orange 0 

Green 6 

C. Red 0 

Orange 1 

D. Green 4 

E. Compilation fails 

Answer:


Q137. Given: 

What is the output? 

A. [21, 13, 11] 

B. [30] 

C. [] 

D. Compilation fails due to error at line 7 

E. Compilation tails due to error at line 10 

Answer:

Explanation: 

Option D is the correct answer. 

Code fails to compile as we can't use primitive for collections type, so in this code trying to 

use int at line 7, causes a compile error. We should have use wrapper. Integer there. So 

option D is correct. 

https://docs.oracle.eom/javase/8/docs/api/java/util/ArrayList.html 


Q138. Given: 

What is the output? 

A. 1Z0 

B. 1Z0-808 

C. An exception will be thrown. 

D. Compilation fails due to error at line 3. 

E. Compilation tails due to error at line 4. 

Answer:

Explanation: 

Option E is the correct answer. Code fails to compile because there is no method called concert in StringBuilder class. The concert method is in String class. Hence option E is correct Here we should have used append method of StringBuilder class, in that case option B would be correct. https://docs.oracle.com/javase/tutorial/java/data/buffers.html 


Q139. Which of the following can fill in the blank in this code to make it compile? (Select 2 options.) 

A. On line 1, fill in throws 

B. On line 1, fill in throws new 

C. On line 2, fill in throw new 

D. On line 2, fill in throws 

E. On line 2, fill in throws new 

Answer: A,C 

Explanation: 

Option A and C are the correct answer. 

In a method declaration, the keyword throws is used. So here at line 1 we have to use 

option A. 

To actually throw an exception, the keyword throw is used and a new exception is created, 

so at line 2 we have to use throw and new keywords, which is option C. Finally it will look 

like; 

public void method() throws Exception { 

throw new Exception0; 

REFERENCE : httpsy/docs.oracle.com/javase/tutorial/essential/io/fileOps.html#exception 

The correct answer is: On line 1, fill in throws. On line 2, fill in throw new 


Q140. Given the classes: 

* AssertionError 

* ArithmeticException 

* ArrayIndexOutofBoundsException 

* FileNotFoundException 

* IllegalArgumentException 

* IOError 

* IOException 

* NumberFormatException 

* SQLException 

Which option lists only those classes that belong to the unchecked exception category? 

A. AssertionError, ArrayIndexOutOfBoundsException, ArithmeticException 

B. AssertionError, IOError, IOException 

C. ArithmeticException, FileNotFoundException, NumberFormatException 

D. FileNotFoundException, IOException, SQLException 

E. ArrayIndexOutOfBoundException, IllegalArgumentException, FileNotFoundException 

Answer:

Explanation: Not B: IOError and IOException are both checked errors. 

Not C, not D, not E: FileNotFoundException is a checked error. 

Note: 

Checked exceptions: 

* represent invalid conditions in areas outside the immediate control of the program (invalid user input, database problems, network outages, absent files) 

* are subclasses of Exception 

* a method is obliged to establish a policy for all checked exceptions thrown by its implementation (either pass the checked exception further up the stack, or handle it 

somehow) 

Note: 

Unchecked exceptions: 

* represent defects in the program (bugs) - often invalid arguments passed to a non-private method. To quote from The Java Programming Language, by Gosling, Arnold, and Holmes: "Unchecked runtime exceptions represent conditions that, generally speaking, reflect errors in your program's logic and cannot be reasonably recovered from at run time." 

* are subclasses of RuntimeException, and are usually implemented using IllegalArgumentException, NullPointerException, or IllegalStateException 

* method is not obliged to establish a policy for the unchecked exceptions thrown by its implementation (and they almost always do not do so)