Act now and download your Cisco 200-105 test today! Do not waste time for the worthless Cisco 200-105 tutorials. Download Regenerate Cisco Interconnecting Cisco Networking Devices Part 2 (ICND2 v3.0) exam with real questions and answers and begin to learn Cisco 200-105 with a classic professional.

2021 Aug 200-105 vce

Q21. - (Topic 2) 

Refer to the exhibit. 

If the router R1 returns the given output and has not had its router ID set manually, what address will EIGRP use as its router ID? 

A. 192.168.1.2 

B. 172.16.4.1 

C. 192.168.10.2 

D. 1.1.1.1 

Answer: D 

Explanation: 

The router ID is selected according to the following rules: manual configuration highest up/up loopback highest up/up physical interface 


Q22. - (Topic 1) 

At which layer of the OSI model is RSTP used to prevent loops? 

A. physical 

B. data link 

C. network 

D. transport 

Answer: B 

Explanation: RSTP and STP operate on switches and are based on the exchange of Bridge Protocol Data Units (BPDUs) between switches. One of the most important fields in BPDUs is the Bridge Priority in which the MAC address is used to elect the Root Bridge , RSTP operates at Layer 2. http://www.cisco.com/en/US/tech/tk389/tk621/technologies_white_paper09186a0080094cf a.shtml 


Q23. - (Topic 3) 

Which two statements about using the CHAP authentication mechanism in a PPP link are true? (Choose two.) 

A. CHAP uses a two-way handshake. 

B. CHAP uses a three-way handshake. 

C. CHAP authentication periodically occurs after link establishment. 

D. CHAP authentication passwords are sent in plaintext. 

E. CHAP authentication is performed only upon link establishment. 

F. CHAP has no protection from playback attacks. 

Answer: B,C 

Explanation: 

Understanding and Configuring PPP CHAP Authentication http://www.cisco.com/en/US/tech/tk713/tk507/technologies_tech_note09186a00800b4131. shtml 

One-Way and Two-Way Authentication CHAP is defined as a one-way authentication method. However, you use CHAP in both directions to create a two-way authentication. Hence, with two-way CHAP, a separate three-way handshake is initiated by each side. In the Cisco CHAP implementation, by default, the called party must authenticate the calling party (unless authentication is completely turned off). Therefore, a one-way authentication initiated by the called party is the minimum possible authentication. However, the calling party can also verify the identity of the called party, and this results in a two-way authentication. One-way authentication is often required when you connect to non-Cisco devices. 


Q24. - (Topic 1) 

Which three statements about RSTP are true? (Choose three.) 

A. RSTP significantly reduces topology reconverging time after a link failure. 

B. RSTP expands the STP port roles by adding the alternate and backup roles. 

C. RSTP port states are blocking, discarding, learning, or forwarding. 

D. RSTP provides a faster transition to the forwarding state on point-to-point links than STP does. 

E. RSTP also uses the STP proposal-agreement sequence. 

F. RSTP uses the same timer-based process as STP on point-to-point links. 

Answer: A,B,D 

Explanation: 

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk389/tk621/technologies_white_paper09186a0080094cf 

a.shtml 

Convergence 

Cisco enhanced the original 802.1D specification with features such as Uplink Fast, 

Backbone Fast, and Port Fast to speed up the convergence time of a bridged network. The 

drawback is that these mechanisms are proprietary and need additional configuration. 

Alternate and Backup Port Roles 

These two port roles correspond to the blocking state of 802.1D. A blocked port is defined 

as not being the designated or root port. A blocked port receives a more useful BPDU than 

the one it sends out on its segment. 

Remember that a port absolutely needs to receive BPDUs in order to stay blocked. RSTP 

introduces these two roles for this purpose. 

Rapid Transition to Forwarding State 

Rapid transition is the most important feature introduced by 802.1w. The legacy STA 

passively waited for the network to converge before it turned a port into the forwarding 

state. The achievement of faster convergence was a matter of tuning the conservative 

default parameters (forward delay and max_age timers) and often put the stability of the 

network at stake. The new rapid STP is able to actively confirm that a port can safely 

transition to the forwarding state without having to rely on any timer configuration. There is 

now a real feedback mechanism that takes place between RSTP-compliant bridges. In order to achieve fast convergence on a port, the protocol relies upon two new variables: edge ports and link type. 


Q25. - (Topic 3) 

The output of the show frame-relay pvc command shows "PVC STATUS = INACTIVE". What does this mean? 

A. The PVC is configured correctly and is operating normally, but no data packets have been detected for more than five minutes. 

B. The PVC is configured correctly, is operating normally, and is no longer actively seeking the address of the remote router. 

C. The PVC is configured correctly, is operating normally, and is waiting for interesting traffic to trigger a call to the remote router. 

D. The PVC is configured correctly on the local switch, but there is a problem on the remote end of the PVC. 

E. The PVC is not configured on the local switch. 

Answer: D 

Explanation: The PVC STATUS displays the status of the PVC. The DCE device creates and sends the report to the DTE devices. There are 4 statuses: ACTIVE: the PVC is operational and can transmit dataINACTIVE: the connection from the local router to the switch is working, but the connection to the remote router is not availableDELETED: the PVC is not present and no LMI information is being received from the Frame Relay switch STATIC: the Local Management Interface (LMI) mechanism on the interface is disabled (by using the “no keepalive” command). This status is rarely seen. 


200-105  practice question

Updated 200-105 exam cram:

Q26. - (Topic 1) 

Which two states are the port states when RSTP has converged? (Choose two.) 

A. discarding 

B. listening 

C. learning 

D. forwarding 

E. disabled 

Answer: A,D 

Explanation: 

Understanding Rapid Spanning Tree Protocol (802.1w) 

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk389/tk621/technologies_white_paper09186a0080094cf a.shtml 

Port States There are only three port states left in RSTP that correspond to the three possible operational states. The 802.1D disabled, blocking, and listening states are merged into a unique 802.1w discarding state. RSTP only has 3 port states which are discarding, learning and forwarding. When RSTP has converged there are only 2 port states left: discarding and forwarding. 


Q27. - (Topic 3) 

Which feature does PPP use to encapsulate multiple protocols? 

A. NCP 

B. LCP 

C. IPCP 

D. IPXP 

Answer: A 

Explanation: 

PPP permits multiple network layer protocols to operate on the same communication link. For every network layer protocol used, a separate Network Control Protocol (NCP) is provided in order to encapsulate and negotiate options for the multiple network layer protocols. It negotiates network-layer information, e.g. network address or compression options, after the connection has been established 


Q28. - (Topic 2) 

Which command is used to display the collection of OSPF link states? 

A. show ip ospf link-state 

B. show ip ospf lsa database 

C. show ip ospf neighbors 

D. show ip ospf database 

Answer: D 

Explanation: 

http://www.cisco.com/en/US/docs/ios/iproute_ospf/command/reference/iro_osp3.html#wp1 01217 Examples The following is sample output from the show ip ospf database command when no arguments or keywords are used: Router# show ip ospf database OSPF Router with id(192.168.239.66) (Process ID 300) 


Q29. - (Topic 3) 

What is the purpose of Inverse ARP? 

A. to map a known IP address to a MAC address 

B. to map a known DLCI to a MAC address 

C. to map a known MAC address to an IP address 

D. to map a known DLCI to an IP address 

E. to map a known IP address to a SPID 

F. to map a known SPID to a MAC address 

Answer: D 

Explanation: 

http://www.ciscopress.com/articles/article.asp?p=170741&seqNum=4 

Frame-Relay (a Layer 2 protocol) uses Inverse-Arp to map a know Layer 2 Address (DLCI) to a unknow Layer 3 Address. Dynamic Mapping Dynamic address mapping relies on the Frame Relay Inverse Address Resolution Protocol (Inverse ARP), defined by RFC 1293, to resolve a next hop network protocol address to a local DLCI value. The Frame Relay router sends out Inverse ARP requests on its Frame Relay PVC to discover the protocol address of the remote device connected to the Frame Relay network. The responses to the Inverse ARP requests are used to populate an address-to-DLCI mapping table on the Frame Relay router or access server. The router builds and maintains this address-to-DLCI mapping table, which contains all resolved Inverse ARP requests, including both dynamic and static mapping entries. When data needs to be transmitted to a remote destination address, the router performs a lookup on its routing table to determine whether a route to that destination address exists and the next hop address or directly connected interface to use in order to reach that destination. Subsequently, the router consults its address-to-DLCI mapping table for the local DLCI that corresponds to the next hop address. Finally, the router places the frames targeted to the remote destination on its identified outgoing local DLCI. On Cisco routers, dynamic Inverse ARP is enabled by default for all network layer protocols enabled on the physical interface. Packets are not sent out for network layer protocols that are not enabled on the physical interface. For example, no dynamic Inverse ARP resolution is performed for IPX if ipx routing is not enabled globally and there is no active IPX address assigned to the interface. Because dynamic Inverse ARP is enabled by default, no additional Cisco IOS command is required to enable it on an interface. Example 4-16 shows the output of the show frame-relay map privileged EXEC mode command. The addressto-DLCI mapping table displays useful information. The output of the command shows that the next hop address 172.16.1.2 is dynamically mapped to the local DLCI 102, broadcast is enabled on the interface, and the interface's status is currently active. 

NOTE After enabling Frame Relay on the interface, the Cisco router does not perform Inverse ARP until IP routing is enabled on the router. By default, IP routing is enabled on a Cisco router. If IP routing has been turned off, enable IP routing with the ip routing command in the global configuration mode. After IP routing is enabled, the router performs Inverse ARP and begins populating the address-to-DLCI mapping table with resolved entries. 


Q30. - (Topic 3) 

Refer to the exhibit. 

The show interfaces serial 0/1 command was issued on the R10-1 router. Based on the output displayed which statement is correct? 

A. The cable connected to the serial 0/1 interface of the R10-1 router is a DTE cable. 

B. The R10-1 router can ping the router interface connected to the serial 0/1 interface. 

C. The clock rate used for interface serial 0/1 of the R10-1 router is 1,544,000 bits per second. 

D. The CSU used with the serial 0/1 interface of the R10-1 router has lost connection to the service provider. 

E. The interface of the remote router connected to the serial 0/1 interface of the R10-1 router is using the default serial interface encapsulation. 

Answer: E 

Explanation: 

Cisco High-Level Data Link Controller (HDLC) is the Cisco proprietary protocol for Cisco HDLC is the default encapsulation type for the serial interfaces.