Actualtests offers free demo for ccna routing and switching 200 125 pdf exam. "CCNA Cisco Certified Network Associate CCNA (v3.0)", also known as ccna 200 125 exam, is a Cisco Certification. This set of posts, Passing the Cisco 200 125 ccna exam, will help you answer those questions. The ccna routing and switching 200 125 official cert guide library Questions & Answers covers all the knowledge points of the real exam. 100% real Cisco 200 125 ccna exams and revised by experts!

Q141.  - (Topic 8)

Which command sequence can you enter to create VLAN 20 and assign it to an interface on a switch?

A. Switch(config)#vlan 20 Switch(config)#Interface gig x/y Switch(config-if)#switchport access vlan 20

B. Switch(config)#Interface gig x/y Switch(config-if)#vlan 20

Switch(config-vlan)#switchport access vlan 20

C. Switch(config)#vlan 20

Switch(config)#Interface vlan 20

Switch(config-if)#switchport trunk native vlan 20

D. Switch(config)#vlan 20

Switch(config)#Interface vlan 20 Switch(config-if)#switchport access vlan 20

E. Switch(config)#vlan 20

Switch(config)#Interface vlan 20

Switch(config-if)#switchport trunk allowed vlan 20

Answer: A


Q142.  - (Topic 5)

Which two statements describe characteristics of IPv6 unicast addressing? (Choose two.)

A. Global addresses start with 2000::/3.

B. Link-local addresses start with FE00:/12.

C. Link-local addresses start with FF00::/10.

D. There is only one loopback address and it is ::1.

E. If a global address is assigned to an interface, then that is the only allowable address for the interface.

Answer: A,D

Explanation:

Below is the list of common kinds of IPv6 addresses:


Q143.  - (Topic 8)

Which statement about switch access ports is true?

A. They drop packets with 802.1Q tags.

B. A VLAN must be assigned to an access port before it is created.

C. They can receive traffic from more than one VLAN with no voice support

D. By default, they carry traffic for VLAN 10.

Answer: A

Explanation:

"If an access port receives a packet with an 802.1Q tag in the header other than the access VLAN value, that port drops the packet without learning its MAC source address."


Q144.  - (Topic 7)

What are the three things that the Netflow uses to consider the traffic to be in a same flow? (Choose three)

A. IP address

B. Interface name

C. Port numbers

D. L3 protocol type

E. MAC address

Answer: A,C,D

Explanation:

What is an IP Flow?

Each packet that is forwarded within a router or switch is examined for a set of IP packet attributes. These attributes are the IP packet identity or fingerprint of the packet and determine if the packet is unique or similar to other packets.

Traditionally, an IP Flow is based on a set of 5 and up to 7 IP packet attributes. IP Packet attributes used by NetFlow:

+ IP source address

+ IP destination address

+ Source port

+ Destination port

+ Layer 3 protocol type

+ Class of Service

+ Router or switch interface


Q145.  - (Topic 6)

Refer to exhibit.

A network administrator cannot establish a Telnet session with the indicated router. What is the cause of this failure?

A. A Level 5 password is not set.

B. An ACL is blocking Telnet access.

C. The vty password is missing.

D. The console password is missing.

Answer: C

Explanation:

The login keyword has been set, but not password. This will result in the “password

required, but none set” message to users trying to telnet to this router.


Q146.  - (Topic 8)

Which standards-based First Hop Redundancy Protocol is a Cisco supported alternative to Hot Standby Router Protocol?

A. VRRP

B. GLBP

C. TFTP

D. DHCP

Answer: A


Q147.  - (Topic 8)

Which HSRP feature was new in HSRPv2?

A. VLAN group numbers that are greater than 255

B. virtual MAC addresses

C. tracking

D. preemption

Answer: A


Q148.  - (Topic 3)

What are two benefits of using a single OSPF area network design? (Choose two.)

A. It is less CPU intensive for routers in the single area.

B. It reduces the types of LSAs that are generated.

C. It removes the need for virtual links.

D. It increases LSA response times.

E. It reduces the number of required OSPF neighbor adjacencies.

Answer: B,C

Explanation:

OSPF uses a LSDB (link state database) and fills this with LSAs (link state advertisement). The link types are as follows:

•LSA Type 1: Router LSA

•LSA Type 2: Network LSA

•LSA Type 3: Summary LSA

•LSA Type 4: Summary ASBR LSA

•LSA Type 5: Autonomous system external LSA

•LSA Type 6: Multicast OSPF LSA

•LSA Type 7: Not-so-stubby area LSA

•LSA Type 8: External attribute LSA for BGP

If all routers are in the same area, then many of these LSA types (Summary ASBR LSA, external LSA, etc) will not be used and will not be generated by any router.

All areas in an Open Shortest Path First (OSPF) autonomous system must be physically connected to the backbone area (Area 0). In some cases, where this is not possible, you can use a virtual link to connect to the backbone through a non-backbone area. You can also use virtual links to connect two parts of a partitioned backbone through a non- backbone area. The area through which you configure the virtual link, known as a transit area, must have full routing information. The transit area cannot be a stub area. Virtual links are not ideal and should really only be used for temporary network solutions or migrations. However, if all locations are in a single OSPF area this is not needed.


Q149.  - (Topic 3)

Refer to the exhibit.

According to the routing table, where will the router send a packet destined for 10.1.5.65?

A. 10.1.1.2

B. 10.1.2.2

C. 10.1.3.3

D. 10.1.4.4

Answer: C

Explanation:

The destination IP address 10.1.5.65 belongs to 10.1.5.64/28, 10.1.5.64/29 & 10.1.5.64/27 subnets but the “longest prefix match” algorithm will choose the most specific subnet mask

-> the prefix “/29 will be chosen to route the packet. Therefore the next-hop should be

10.1.3.3 ->.


Q150.  - (Topic 8)

Which type of device can be replaced by the use of subinterfaces for VLAN routing?

A. Layer 2 bridge

B. Layer 2 switch

C. Layer 3 switch

D. router

Answer: C