Exam Code: 220-801 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: CompTIA A+ Certification Exam
Certification Provider: CompTIA
Free Today! Guaranteed Training- Pass 220-801 Exam.

2021 Apr 220-801 Study Guide Questions:

Q101. - (Topic 6) 

In addition to power and DVI, which of the following additional connections is needed to setup a fully functional touch screen LCD monitor? 

A. USB 

B. SCSI 

C. Ethernet 

D. Parallel 

Answer: A 

Explanation: 

A USB is needed to set up a touch screen LCD monitor. 


Q102. - (Topic 4) 

A user has a wireless home office and would like to add file storage and print server to the domain. The user has only enough funds to upgrade one feature on the server. Which of the following would be the MOST beneficial upgrade for this PC role? 

A. Add a second multi-core processor for faster computations 

B. Add a Gigabit Ethernet card for fast file transfers. 

C. Replace Windows XP Professional with the newer Windows 7 Home Premium 

D. Add an additional hard drive to create a RAID 0 

Answer: D 


Q103. - (Topic 7) 

A corporate technician has been tasked with providing a thin client PC for a new employee. Which of the following configurations would be the MOST appropriate? 

A. A PC with the maximum amount of supported RAM 

B. A PC equipped with high end audio and video cards 

C. A PC that meets the minimum requirements for running an OS 

D. A PC with the most powerful processor 

Answer: C 

Explanation: 

A thin client is a bare minimum box of components that is used for simple tasks. A PC with minimum requirements to run an OS can act as a thin client. 


220-801 exam question

Abreast of the times comptia 220-801 release date:

Q104. - (Topic 6) 

Which of the following should a technician check FIRST on the laptop if the system's battery is not being charged? 

A. CMOS battery 

B. DC-in jack 

C. AC-in jack 

D. Breaker for the wall jack 

Answer: B 

Explanation: 

Check DC-in jack, if the laptop battery is not charging, the first thing to do is to check DC-in and see if it is seated properly. 


Q105. - (Topic 6) 

A technician notices an impact printer has run out of ink. Which of the following should the technician do NEXT? 

A. Power cycle the printer 

B. Replace the ribbon 

C. Rewind the ribbon 

D. Replace the print head 

Answer: B 

Explanation: 

http://www.wieshs.eu.dodea.edu/Courses/PTS/Electronics/ComputerServiceSupport/css/F orms/Doc/ImpactGD.pdf 


Q106. - (Topic 3) 

A home user’s PC has an over-clocked CPU with a relatively small heat sync, small fans on the 800W power supply, and a high-end video card. Which of the following is the recommended solution that will manage heat more effectively? 

A. Replace the CPU heat sync with a high RPM fan 

B. Purchase an energy efficient power supply 

C. Not over-clocking the CPU 

D. Liquid cooling system 

Answer: D 


220-801 test

High value 220-801 testking:

Q107. - (Topic 4) 

The boot process of a laptop is slow and often displays “no operating system found”. Which of the following would BEST solve these problems? 

A. Ensure MBR is properly formatted. 

B. Disable CD/DVD from boot options. 

C. Place HDD on top of boot options. 

D. Remove any external USB drives during boot. 

Answer: C 


Q108. - (Topic 5) 

Which of the following features of Windows allows a device to have a default IP address if a DHCP server is not available? 

A. APIPA 

B. ARP 

C. IPv6 

D. DNS 

Answer: A 

Explanation: 

http://compnetworking.about.com/cs/protocolsdhcp/g/bldef_apipa.htm 


Q109. - (Topic 3) 

Which of the following displays has the HIGHEST Hz frequency? 

A. Plasma 

B. LED 

C. CRT 

D. LCD 

Answer: A 


Q110. - (Topic 2) 

Multicast addresses fall in which of the following classful address ranges? 

A. Class A 

B. Class B 

C. Class C 

D. Class D 

E. Class E 

Answer: D