Exam Code: 220-802 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: CompTIA A+ Certification Exam (220-802)
Certification Provider: CompTIA
Free Today! Guaranteed Training- Pass 220-802 Exam.

2021 May 220-802 Study Guide Questions:

Q1. - (Topic 2) 

Which of the following areas of a file system should a standard user have restricted permissions to in order to promote a security best practice? (Select TWO). 

A. Temporary Internet Files 

B. My Document Files 

C. Windows System Files 

D. Network Files 

E. Program Files 

Answer: C,E 

Explanation: 

Windows program files are important for Windows operating system. If these files are deleted, Windows will corrupt. Similarly program files are related to applications and programs installed on a computer. These are highly sensitive files because they are related to the functioning of the operating system and the applications installed on it. 


Q2. - (Topic 4) 

A technician gets a call from a customer stating that their computer will not boot. They are getting the following error “invalid system disk”. Which of the following should the technician check FIRST? 

A. Verify the operating system is installed correctly. 

B. Verify that all removable drives are empty. 

C. Verify Boot.ini is on the hard drive. 

D. Verify the computer will boot into safe mode. 

Answer: B 

Explanation: http://support.microsoft.com/kb/128730 


Q3. - (Topic 5) 

A server is configured to boot with a “mirrored” RAID configuration. Which of the following BEST describes this configuration? 

A. RAID 0 

B. RAID 1 

C. RAID 3 

D. RAID 5 

Answer: B 


2passeasy.com

Abreast of the times powerpoint slides for comptia a+ 220-801 and 220-802:

Q4. - (Topic 4) 

A user is reporting their web browser is not going to the site they are attempting to access. Which of the following would BEST resolve this? 

A. Delete all Internet cookies. 

B. Ensure the user is not utilizing a proxy server. 

C. Remove all Internet shortcuts. 

D. Clear all Internet cache and saved passwords. 

Answer: B 

Explanation: 

One solution to this problem might be related to proxy server. If the web browser is not accessing a site, try to disable proxy server from the browser proxy settings. 


Q5. - (Topic 5) 

A user reports that their computer restarts at 3:00 PM every day. Which of the following tools would BEST help a technician troubleshoot this issue? 

A. Event Viewer 

B. Task Scheduler 

C. Performance Monitor 

D. System Restore 

Answer: A 


Q6. - (Topic 2) 

Which of the following security threats is BEST mitigated through proper user training? 

A. A Worm 

B. Rootkits 

C. Social Engineering 

D. Browser Adware 

Answer: C 

Explanation: http://www.veracode.com/blog/2013/03/hacking-the-mind-how-why-social-engineering-works/ 


2passeasy.com

Approved cbt nuggets 220-802:

Q7. - (Topic 2) 

Which of the following is MOST effective in preventing security breaches on a network? (Select THREE). 

A. Bandwidth throttling 

B. Eliminate password history 

C. Enable QoS 

D. Antivirus software 

E. User education 

F. Enforced login/logoff hours 

Answer: D,E,F 

Explanation: http://www.esecurityplanet.com/network-security/how-to-prevent-security-breaches-from-known-vulnerabilities.html 


Q8. - (Topic 5) 

A user states that every time they turn on their computer they have to change the computer’s time and date. Which of the following should the technician perform FIRST to resolve this issue? 

A. Change time zones 

B. Synchronize with a different time date server 

C. Replace the drive cache battery 

D. Perform a firmware update 

Answer: B 


Q9. - (Topic 4) 

A technician is dispatched to a location that has multiple laser printers. One of the network printers is printing what appears to be a shadow image. The technician could solve this issue by: 

A. replacing the fuser 

B. running calibrate 

C. replacing the network cable 

D. replacing the drum 

Answer: D 

Explanation: http://sfsd.k12.pa.us/Teacher_Resources/UserGuides/Printing/Replacing%20Toner.htm 


Q10. - (Topic 5) 

New smart phones have features that allow them to be backed up to a remote location. Of which of the following is this an example? 

A. Desktop Manager 

B. iOS 

C. iCloud 

D. App Market 

Answer: C