Precise of 220-802 practice exam materials and courses for CompTIA certification for IT candidates, Real Success Guaranteed with Updated 220-802 pdf dumps vce Materials. 100% PASS CompTIA A+ Certification Exam (220-802) exam Today!

2021 Apr 220-802 Study Guide Questions:

Q71. - (Topic 1) 

A user’s computer keeps producing a “low virtual memory” alert and the speed of the system degrades afterwards. 

Which of the following Control Panel locations can provide information to review and correct this issue? 

A. System > Remote 

B. System > Hardware 

C. System > System Restore 

D. System > Advanced 

Answer: D 

Explanation: http://support.microsoft.com/kb/826513 


Q72. - (Topic 2) 

Which of the following can enable a technician to remove a virus that prevents users from updating their antivirus software? 

A. Recovery console 

B. REGEDIT 

C. Safe mode 

D. MSCONFIG 

Answer: C 

Explanation: http://pcsupport.about.com/od/fixtheproblem/f/windows-safe-mode.htm 


Q73. - (Topic 5) 

Ann, a user, reports that a newly purchased laptop is only showing 65GB total on the C. drive, but she purchased a 100GB hard drive. Which of the following is MOST likely the cause of this difference? 

A. The unavailable space is set aside for Windows system files 

B. The manufacturer provided a factory recovery partition 

C. Corrupted data is being stored in the unused space 

D. The partition was setup incorrectly and needs to be extended 

Answer: B 


220-802 practice

Rebirth difference between 220-801 and 220-802:

Q74. - (Topic 5) 

Joe, a technician, has been tasked to verify a new device has been installed and correctly configured on a Windows 7 computer. 

He has now confirmed the new device is not working properly. Upon opening the Device Manager, he sees several icons. 

Which of the following should Joe do FIRST to help troubleshoot the problem? 

A. Upgrade the antivirus signatures and disable system restore 

B. Check any items with yellow exclamation points 

C. Check any items with green checkmarks 

D. Disable items with a red X over the icon 

Answer: B 


Q75. - (Topic 4) 

A user reports that their PC boots up to a screen that reads “OS not found”. Which of the following would be the MOST likely cause of this problem? 

A. There are conflicting operating systems. 

B. Not enough memory is available. 

C. The system has a BSOD. 

D. The user has a USB key attached. 

Answer: D 

Explanation: 

Sometimes the computer mixes up the boot order. If the USB key is attached to the computer, try removing the USB key and rebooting the system. 


Q76. - (Topic 2) 

A client has asked a technician about drive sanitation and wants to know what the difference is between overwriting a drive and formatting a drive. Which of the following would be the BEST response from the technician? 

A. “Overwriting writes 1s and 0s to a hard drive replacing the data, while formatting only clears the reference to the data and only overwrites as space is used.” 

B. “Nothing is different. They both destroy the data so no one can recover it.” 

C. “Overwriting writes 1s and 0s to the drive replacing only the user’s data but not the OS data, while formatting destroys the hard drive.” 

D. “Overwriting replaces all the data with a single file that fills the hard drive destroying the data, while formatting erases all the data.” 

Answer: A 

Explanation: http://www.pcworld.com/article/261702/how_to_securely_erase_your_hard_drive.html 


220-802 free practice test

Tested cbt nuggets comptia a+ 220-801 and 220-802:

Q77. - (Topic 4) 

A technician is about to put a computer back into service that has not been turned on for many months. It was healthy when taken out of service and boots quickly without any problems. Which of the following actions would be a best practice to begin computer maintenance? (Select TWO). 

A. Run a full antivirus scan. 

B. Defragment the hard disk. 

C. Run antivirus updates. 

D. Run Windows updates. 

E. Configure the firewall to access the Internet. 

Answer: C,D 

Explanation: 

You have to update the system. Run antivirus updates because antivirus changes frequently as new viruses are discovered. Run Windows updates to keep the system updated and ready to use. 


Q78. - (Topic 5) 

When installing Hyper-V, which of the following is a hardware requirement? 

A. 64-bit processor B. 32GB of RAM 

C. 1TB of storage space 

D. Multi-display video card 

Answer: A 


Q79. - (Topic 4) 

A user is running a RAID 0 array and has problems with one of the drives. Which of the following actions will the technician take NEXT? 

A. Replace the failing drive and let the RAID recover. 

B. Add an additional drive to the array and let the RAID recover. 

C. Replace the drive; all the data is lost and cannot be recovered. 

D. Remap the RAID array to another drive letter to recover the data. 

Answer: C 

Explanation: http://www.pcworld.com/article/2026358/multiple-hard-drives-working-together-all-about-raids.html 


Q80. - (Topic 1) 

A PC is running slower than usual. Which of the following tools would BEST diagnose the possible bottleneck? 

A. CHKDSK 

B. Device Manager 

C. Task Scheduler 

D. Task Manager 

Answer: D 

Explanation: http://www.ictc.com/my-computer-is-running-slow-what-can-i-do/