we provide 100% Guarantee VMware 2V0-642 actual exam which are the best for clearing 2V0-642 test, and to get certified by VMware VMware Certified Professional 6 - Network Virtualization 6.2 Exam. The 2V0-642 Questions & Answers covers all the knowledge points of the real 2V0-642 exam. Crack your VMware 2V0-642 Exam with latest dumps, guaranteed!

Q1. An organization is planning to use NSX as part of a disaster recovery project to provide consistent networking between two sites. Each site has one vCenter server. The organization requires universal objects and requires components to function during a site outage.

What is the minimum total instances of NSX Manager(s) and NSX Controller(s) that must be deployed across both sites to supporting the required functionality?

A. Two NSX Managers and two NSX Controllers

B. Two NSX Managers and six NSX Controllers

C. Two NSX Managers and three NSX Controllers

D. Two NSX Managers and four NSX Controllers

Answer: C


Q2. An application requires load balancing with minimal impact to network performance. An NSX administrator is deploying a load balancer to meet the stated requirements.

Which load balancing engine should be deployed?

A. Layer 5

B. Layer 6

C. Layer 7

D. Layer 4

Answer: D

Explanation:

https://www.icc-usa.com/resources/vmw-nsx-network-virtualization-design-guide.pdf


Q3. What is the purpose of a DHCP Relay Agent in an NSX Edge configuration?

A. Configures virtual machine interfaces to which DHCP messages are relayed.

B. Configures Edge interfaces from which DHCP messages are relayed.

C. Configures Edge interfaces to which DHCP messages are relayed.

D. Configures virtual machine interfaces from which DHCP messages are relayed.

Answer: B

Explanation:

Referencehttp://pubs.vmware.com/NSX-61/index.jsp#com.vmware.nsx.admin.doc/GUID-C655D21F-C800-4C7F-A887-F5733810DF34.html


Q4. Which is a prerequisite for deploying an Edge Service Gateway?

A. Firewall Default Policy

B. An interface

C. Default Gateway

D. High Availability

Answer: B

Explanation:

Referencehttp://buildvirtual.net/vcp-nv-deploying-an-edge-services-gateway/


Q5. Which two methods does VMware NSX offer to integrate with third-party partners? (Choose two )

A. Integration Manager

B. Service Chaining

C. VMwareNSXAPIs

D. Universal Synchronization Service

Answer: A,C

Explanation: https://docs.vmware.com/en/VMware-NSX-for-vSphere/6.3/com.vmware.nsx.admin.doc/GUID-EA477D96-E2D3-488B-90AA- 2F19B4AE327D.html#GUID-EA477D96-E2D3-488B-90AA-2F19B4AE327D


Q6. You have deployed an Edge Services Gateway with the following interface configuration:

Your customer has requested that you provide the ability to use Remote Desktop Protocol to log into a virtual machine that has a tenant IP address of 192.168.7.21 using the provider IP address 192.168.100.4. You have performed the following configuration however, you cannot RDP into the virtual machine.

What configuration change do you need to make to allow this connection?

A. ChangeApplied Onto “Uplink”

B. Change theProtocolto “any”.

C. Change theTranslated Port/Rangeto “rdp”.

D. Swap theOriginal IP/RangeandTranslated IP/RangeIP Addresses.

Answer: A


Q7. What is required before running an Activity Monitoring report?

A. Enable data collection on the NSX Controller.

B. Enable data collection on the vCenter Server.

C. Enable data collection on the NSX Manager.

D. Enable data collection on the virtual machine.

Answer: D


Q8. Which details can an administrator verify from the Summary tab of the VMware NSX Manager? (Choose three)

A. Current time

B. Average MTBF

C. Version

D. Storage utilization

E. Health Score

Answer: A,C,E


Q9. What is the function of NSX Data Security?

A. Prevents sensitive data in your virtualized environment from being copied

B. Prevents sensitive data in your virtualized environment from being modified

C. Identifies sensitive data in your virtualized environment based upon regulation security policies

D. Identifies sensitive data in your virtualized environment based upon regulation violation reports

Answer: D


Q10. Which two statements are true about NSX Data Security support? (Choose two )

A. It supports HIPAA and PCI-DSS compliance policies as well as U.S. Driver License and Social Security numbers.

B. It supports both Windows and Linux-based virtual machines.

C. It only supports HIPAA and PCI-DSS compliance policies.

D. It only supports Windows-based virtual machines.

Answer: B,C

Explanation:

Referencehttps://www.vmware.com/products/nsx.html