Our pass rate is high to 98.9% and the similarity percentage between our cisco 300 101 dump study guide and real exam is 90% based on our seven-year educating experience. Do you want achievements in the Cisco ccnp route 300 101 dumps exam in just one try? I am currently studying for the Cisco 300 101 exam exam. Latest Cisco ccnp routing and switching route 300 101 complete video course Test exam practice questions and answers, Try Cisco cisco 300 101 Brain Dumps First.

Q1. Which NetFlow component is applied to an interface and collects information about flows? 

A. flow monitor 

B. flow exporter 

C. flow sampler 

D. flow collector 

Answer:

Explanation: 

Flow monitors are the NetFlow component that is applied to interfaces to perform network

traffic monitoring. Flow monitors consist of a record and a cache. You add the record to the flow monitor

after you create the flow monitor. The flow monitor cache is automatically created at the time the flow

monitor is applied to the first interface. Flow data is collected from the network traffic during the monitoring

process based on the key and nonkey fields in the record, which is configured for the flow monitor and

stored in the flow monitor cache. Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/fnetflow/command/

reference/fnf_book/fnf_01.html#w p1314030


Q2. To configure SNMPv3 implementation, a network engineer is using the AuthNoPriv security level. What effect does this action have on the SNMP messages? 

A. They become unauthenticated and unencrypted. 

B. They become authenticated and unencrypted. 

C. They become authenticated and encrypted. 

D. They become unauthenticated and encrypted. 

Answer:

Explanation: 


Q3. For troubleshooting purposes, which method can you use in combination with the “debug ip packet” command to limit the amount of output data? 

A. You can disable the IP route cache globally. 

B. You can use the KRON scheduler. 

C. You can use an extended access list. 

D. You can use an IOS parser. 

E. You can use the RITE traffic exporter. 

Answer:

Explanation: 

The debug ip packet command generates a substantial amount of output and uses a substantial amount of

system resources. This command should be used with caution in production networks. Always use with the access-list command to apply an extended ACL to the debug output. Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/security/dynamic-multipoint-vpn-dmvpn/111976-dmvpn-troubleshoot-00.html


Q4. What is the result of the command ip flow-export destination 10.10.10.1 5858? 

A. It configures the router to export cache flow information to IP 10.10.10.1 on port UDP/5858. 

B. It configures the router to export cache flow information about flows with destination IP 10.10.10.1 and port UDP/5858. 

C. It configures the router to receive cache flow information from IP 10.10.10.1 on port UDP/5858. 

D. It configures the router to receive cache flow information about flows with destination IP 10.10.10.1 and port UDP/5858. 

Answer:

Explanation: 

To enable the exporting of information in NetFlow cache entries, use the ip flow-export destination

command in global configuration mode.

Syntax Description

ip- IP address of the workstation to which you want to send the address NetFlow information.

udp-port UDP protocol-specific port number.

Reference:

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_0s/feature/guide/12s_mdnf.html#wp1023091


Q5. CORRECT TEXT 

You are a network engineer with ROUTE.com, a small IT company. ROUTE.com has two connections to the Internet; one via a frame relay link and one via an EoMPLS link. IT policy requires that all outbound HTTP traffic use the frame relay link when it is available. All other traffic may use either link. No static or default routing is allowed. 

Choose and configure the appropriate path selection feature to accomplish this task. You may use the Test Workstation to generate HTTP traffic to validate your solution. 

Answer: We need to configure policy based routing to send specific traffic along a path that is different from the best path in the routing table. Here are the step by Step Solution for this: 

1) First create the access list that catches the HTTP traffic: R1(config)#access-list 101 permit tcp any any eq www 

2) Configure the route map that sets the next hop address to be ISP1 and permits the rest of the traffic: R1(config)#route-map pbr permit 10 

R1(config-route-map)#match ip address 101 

R1(config-route-map)#set ip next-hop 10.1.100.2 

R1(config-route-map)#exit 

R1(config)#route-map pbr permit 20 

3) Apply the route-map on the interface to the server in the EIGRP Network: 

R1(config-route-map)#exit 

R1(config)#int fa0/1 

R1(config-if)#ip policy route-map pbr 

R1(config-if)#exit 

R1(config)#exit 

Explanation: 

First you need to configure access list to HTTP traffic and then configure that access list. After that configure the route map and then apply it on the interface to the server in EIGRP network. 


Q6. A network engineer is notified that several employees are experiencing network performance related issues, and bandwidth-intensive applications are identified as the root cause. In order to identify which specific type of traffic is causing this slowness, information such as the source/destination IP and Layer 4 port numbers is required. Which feature should the engineer use to gather the required information? 

A. SNMP 

B. Cisco IOS EEM 

C. NetFlow 

D. Syslog 

E. WCCP 

Answer:

Explanation: 

NetFlow Flows Key Fields

A network flow is identified as a unidirectional stream of packets between a given source and destination--

both are defined by a network-layer IP address and

transport-layer source and destination port numbers. Specifically, a flow is identified as the combination of

the following key fields:

Source IP address

Destination IP address

Source Layer 4 port number

Destination Layer 4 port number

Layer 3 protocol type

Type of service (ToS)

Input logical interface Reference: http://www.cisco.com/en/US/docs/ios-xml/ios/netflow/configuration/12-4t/

cfg-nflow- data-expt.html


Q7. You have been asked to evaluate how EIGRP is functioning in a customer network. 

Traffic from R1 to R61 s Loopback address is load shared between R1-R2-R4-R6 and R1-R3-R5-R6 paths. What is the ratio of traffic over each path? 

A. 1:1 

B. 1:5 

C. 6:8 

D. 19:80 

Answer:

Explanation: 


Q8. After a recent DoS attack on a network, senior management asks you to implement better logging functionality on all IOS-based devices. Which two actions can you take to provide enhanced logging results? (Choose two.) 

A. Use the msec option to enable service time stamps. 

B. Increase the logging history . 

C. Set the logging severity level to 1. 

D. Specify a logging rate limit. 

E. Disable event logging on all noncritical items. 

Answer: A,B 

Explanation: 

The optional msec keyword specifies the date/time format should include milliseconds. This can aid in

pinpointing the exact time of events, or to correlate the order that the events happened. To limit syslog messages sent to the router's history table and to an SNMP network management station based on severity, use the logging history command in global configuration mode. By default, Cisco devices Log error messages of severity levels 0 through 4 (emergency, alert, critical, error, and warning levels); in other words, "saving level warnings or higher." By increasing the severity level, more granular monitoring can occur, and SNMP messages will be sent by the less sever (5-7) messages.


Q9. Which two functions are completely independent when implementing NAT64 over NAT-PT? (Choose two.) 

A. DNS 

B. NAT 

C. port redirection 

D. stateless translation 

E. session handling 

Answer: A,B 

Explanation: 

Network Address Translation IPv6 to IPv4, or NAT64, technology facilitates communication

between IPv6-only and IPv4-only hosts and networks (whether in a transit, an access, or an edge

network). This solution allows both enterprises and ISPs to accelerate IPv6 adoption while simultaneously

handling IPv4 address depletion. The DNS64 and NAT64 functions are completely separated, which is

essential to the superiority of NAT64 over NAT-PT. Reference: http:// www.cisco.com/c/en/us/products/

collateral/ios-nx-os-software/enterprise-ipv6- solution/white_paper_c11-676278.html


Q10. Which statement is true about the PPP Session Phase of PPPoE? 

A. PPP options are negotiated and authentication is not performed. Once the link setup is completed, PPPoE functions as a Layer 3 encapsulation method that allows data to be transferred over the PPP link within PPPoE headers. 

B. PPP options are not negotiated and authentication is performed. Once the link setup is completed, PPPoE functions as a Layer 4 encapsulation method that allows data to be transferred over the PPP link within PPPoE headers. 

C. PPP options are automatically enabled and authorization is performed. Once the link setup is completed, PPPoE functions as a Layer 2 encapsulation method that allows data to be encrypted over the PPP link within PPPoE headers. 

D. PPP options are negotiated and authentication is performed. Once the link setup is completed, PPPoE functions as a Layer 2 encapsulation method that allows data to be transferred over the PPP link within PPPoE headers. 

Answer:

Explanation: 

PPPoE is composed of two main phases:

Active Discovery Phase--In this phase, the PPPoE client locates a PPPoE server, called an access concentrator. During this phase, a Session ID is assigned and the PPPoE layer is established.

PPP Session Phase--In this phase, PPP options are negotiated and authentication is performed. Once the

link setup is completed, PPPoE functions as a Layer 2 encapsulation method, allowing data to be transferred over the PPP link within PPPoE headers.

Reference: 

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/security/asa/asa92/configuration/vpn/asa-vpn- cli/vpnpppoe.html