Exam Code: 300-115 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Implementing Cisco IP Switched Networks
Certification Provider: Cisco
Free Today! Guaranteed Training- Pass 300-115 Exam.

2021 Dec cbt nuggets ccnp routing and switching 300-115 switch:

Q21. A switch is added into the production network to increase port capacity. A network engineer is configuring the switch for DHCP snooping and IP Source Guard, but is unable to configure ip verify source under several of the interfaces. Which option is the cause of the problem?

A. The local DHCP server is disabled prior to enabling IP Source Guard.

B. The interfaces are configured as Layer 3 using the no switchport command.

C. No VLANs exist on the switch and/or the switch is configured in VTP transparent mode.

D. The switch is configured for sdm prefer routing as the switched database management template.

E. The configured SVIs on the switch have been removed for the associated interfaces.

Answer: B


Q22. A network engineer must adjust the STP interface attributes to influence root port selection. Which two elements are used to accomplish this? (Choose two.)

A. port-priority

B. cost

C. forward-timers

D. link type

E. root guard

Answer: A,B


Q23. Which statement about Cisco devices learning about each other through Cisco Discovery Protocol is true?

A. Each device sends periodic advertisements to multicast address 01:00:0C:CC:CC:CC.

B. Each device broadcasts periodic advertisements to all of its neighbors.

C. Each device sends periodic advertisements to a central device that builds the network topology.

D. Each device sends periodic advertisements to all IP addresses in its ARP table.

Answer: A


Q24. Which VRRP router is responsible for forwarding packets that are sent to the IP addresses of the virtual router?

A. virtual router master

B. virtual router backup

C. virtual router active

D. virtual router standby

Answer: A


Q25. An access switch has been configured with an EtherChannel port. After configuring SPAN to monitor this port, the network administrator notices that not all traffic is being replicated to the management server. What is a cause for this issue?

A. VLAN filters are required to ensure traffic mirrors effectively.

B. SPAN encapsulation replication must be enabled to capture EtherChannel destination traffic.

C. The port channel can be used as a SPAN source, but not a destination.

D. RSPAN must be used to capture EtherChannel bidirectional traffic.

Answer: C


Rebirth switch 300-115 exam:

Q26. Which feature must be enabled to eliminate the broadcasting of all unknown traffic to switches that are not participating in the specific VLAN?

A. VTP pruning

B. port-security

C. storm control

D. bpdguard

Answer: A


Q27. A network engineer has just deployed a non-Cisco device in the network and wants to get information about it from a connected device. Cisco Discovery Protocol is not supported, so the open standard protocol must be configured. Which protocol does the network engineer configure on both devices to accomplish this?

A. IRDP

B. LLDP

C. NDP

D. LLTD

Answer: B


Q28. Which gateway role is responsible for answering ARP requests for the virtual IP address in GLBP?

A. active virtual forwarder

B. active virtual router

C. active virtual gateway

D. designated router

Answer: C


Q29. The command storm-control broadcast level 75 65 is configured under the switch port connected to the corporate mail server. In which three ways does this command impact the traffic? (Choose three.)

A. SNMP traps are sent by default when broadcast traffic reaches 65% of the lower-level threshold.

B. The switchport is disabled when unicast traffic reaches 75% of the total interface bandwidth.

C. The switch resumes forwarding broadcasts when they are below 65% of bandwidth.

D. Only broadcast traffic is limited by this particular storm control configuration.

E. Multicast traffic is dropped at 65% and broadcast traffic is dropped at 75% of the total interface bandwidth.

F. The switch drops broadcasts when they reach 75% of bandwidth.

Answer: CDF


Q30. What is the default value for the errdisable recovery interval in a Cisco switch?

A. 30 seconds

B. 100 seconds

C. 300 seconds

D. 600 seconds

Answer: C