Proper study guides for Most recent Cisco Designing Cisco Wireless Enterprise Networks certified begins with Cisco 300-360 preparation products which designed to deliver the Vivid 300-360 questions by making you pass the 300-360 test at your first time. Try the free 300-360 demo right now.

2021 Jan 300-360 pdf exam

Q21. An engineer must design wireless coverage in thick-walled stairwells. Which information should the engineer refer to when determining where APs can be installed?

A. Local or National Building Code

B. IEEE

C. BICSI TDMM

D. Cisco Hardware Installation Guide

Answer: D


Q22. An engineer is preparing for an active site survey of a warehouse and is informed that they should not enter any areas that are blocked by supplies that are difficult to move. Which option describes how the engineer should address this restriction?

A. Extrapolate restricted access areas by drawing circles for AP coverage

B. Survey hallways, common areas, and storerooms.

C. Utilize a predictive tool to define coverage in off-limits areas.

D. Educate the customer about the importance of accurate and complete measurements.

Answer: D


Q23. An 802.11n implementation is being discussed. Users are satisfied with the potential 300- 450 Mbps throughput of new 802.11n APs. Which three bandwidth requirements are used to calculate per client bandwidth through an 802.11n AP network? (Choose three.)

A. 450 Mbps throughput is the client max for 5-GHz radio.

B. Channel bonding on 5 GHz is required for a client to have a 300 Mbps WiFi link.

C. 300 Mbps throughput is the client max for 2.4-GHz radio.

D. The remaining bandwidth is divided per device when more clients are connected to one AP.

E. 100 Mbps Ethernet switch port is a potential bottleneck.

F. CleanAir helps clear noise for 802.11n channel bonding to work.

Answer: A,C,D


Q24. When designing a WLAN, AP placement is important. Which option describes how to rank the density of APs needed to support location services versus data and voice services?

A. Data services have the lowest density of APs compared to location services, which has the highest density.

B. Data services have a lower density of APs compared to location services, but more than voice.

C. Voice services have the highest density of APs over location and data services.

D. Voice and data services require a higher density of APs than location services.

Answer: A


Q25. Which two factors influence the density of APs in a data-only WLAN environment? (Choose two.)

A. the number of clients that will roam through the facility

B. the type of controller chosen

C. the defined coverage area and customer needs

D. the number of APs dedicated to voice services

E. channel reuse and WLAN bandwidth

Answer: A,E


Update 300-360 free practice test:

Q26. The AP has been configured property for a VoWLAN survey The RF environment contains a noise of -87 to -90 dBm. What is the target value for the cell edge reading?

A. -62 dBm

B. -67 dBm

C. -60 dBm

D. -70 dBm

Answer: B


Q27. An engineer is preparing for an outdoor wireless survey to mesh connect a distant remote building to a connected building. Which two types of antennas are appropriate for this application? (Choose two.)

A. circular polarized

B. patch

C. dish

D. Yagi

E. omni

Answer: C,D


Q28. Which three options are benefits of U-APSD? (Choose three.)

A. optimized power-save mode periods

B. increased call capacity

C. bandwidth reservation

D. synchronization of the transmission and reception of voice frames

E. efficient roaming

F. priority bandwidth and polling

Answer: A,B,D

Explanation:

Unscheduled automatic power-save delivery (U-APSD) is a feature that has two key benefits:

The primary benefit of U-APSD is that it allows the voice client to synchronize the transmission and reception of voice frames with the AP, thereby allowing the client to go into power-save mode between the transmission/reception of each voice frame tuple. The WLAN client frame transmission in the access categories supporting U-APSD triggers the AP to send any data frames queued for that WLAN client in that AC. A U-APSD client remains listening to the AP until it receives a frame from the AP with an end-of-service period (EOSP) bit set. This tells the client that it can now go back into its power-save mode. This triggering mechanism is considered a more efficient use of client power than the regular listening for beacons method, at a period controlled by the delivery traffic indication map (DTIM) interval, because the latency and jitter requirements of voice are such that a WVoIP client would either not be in power-save mode during a call, resulting in reduced talk times, or would use a short DTIM interval, resulting in reduced standby times. The use of U-APSD allows the use of long DTIM intervals to maximize standby time without sacrificing call quality. The U-APSD feature can be applied individually across access categories, allowing U-APSD can be applied to the voice ACs in the AP, but the other ACs still use the standard power save feature.

The secondary benefit of this feature is increased call capacity. The coupling of transmission buffered data frames from the AP with the triggering data frame from the WLAN client allows the frames from the AP to be sent without the accompanying interframe spacing and random backoff, thereby reducing the contention experience by call.

Reference:

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/solutions/Enterprise/Mobility/vowlan/41dg/vowlan41dg-book/vowlan_ch2.html#wp1045982


Q29. Which two options describe best practices that must be completed after a wireless installation is finished?

(Choose two.)

A. Make sure that there are no spaces between the devices on the rack that the Wireless Lan Controller isinstalled.

B. Consult with the customer to ensure that the IT staff has a complete set of design and installationdocuments.

C. Make sure the customer is aware that they should consider purchasing a support contract immediately afterthe installation is complete.

D. Spend time with the customer to show them the controller GUI and inform them how they can reach theCisco TAC if they have any problems.

E. Test all the customer’s wireless devices and applications to ensure they are working properly.

Answer: B,E


Q30. When conducting a wireless survey at a customer facility, signal attenuation in an area that is surrounded by thick glass walls is noted as 2dB. When configuring Cisco Prime Infrastructure, which obstacle should be placed in a map editor to represent the impact the glass wall will have on the RF signal in the facility?

A. heavy door

B. thick wall

C. glass

D. light wall

Answer: D

Explanation: Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/wireless/prime_infrastructure/1-2/configuration/guide/pi_12_cg/maps.html Table 6-4