Tested of 400-101 exam engine materials and interactive bootcamp for Cisco certification for customers, Real Success Guaranteed with Updated 400-101 pdf dumps vce Materials. 100% PASS CCIE Routing and Switching (v5.0) exam Today!

2021 Jun 400-101 Study Guide Questions:

Q161. Which statement is true regarding the UDP checksum? 

A. It is used for congestion control. 

B. It cannot be all zeros. 

C. It is used by some Internet worms to hide their propagation. 

D. It is computed based on the IP pseudo-header. 

Answer: D 

Explanation: 

The method used to compute the checksum is defined in RFC 768: “Checksum is the 16-bit one's complement of the one's complement sum of a pseudo header of information from the IP header, the UDP header, and the data, padded with zero octets at the end (if necessary) to make a multiple of two octets.” In other words, all 16-bit words are summed using one's complement arithmetic. Add the 16-bit values up. Each time a carry-out (17th bit) is produced, swing that bit around and add it back into the least significant bit. The sum is then one's complemented to yield the value of the UDP checksum field. If the checksum calculation results in the value zero (all 16 bits 0) it should be sent as the one's complement (all 1s). 

Reference: http://en.wikipedia.org/wiki/User_Datagram_Protocol 


Q162. Which two options are the two underlying protocols on which a DMVPN relies? (Choose two.) 

A. IPsec 

B. NHRP 

C. GDOI 

D. ISAKMP 

E. SSL 

F. NLRI 

Answer: A,B 


Q163. Refer to the exhibit. 


What is the PHB class on this flow? 

A. EF 

B. none 

C. AF21 

D. CS4 

Answer: D 

Explanation: 

This command shows the TOS value in hex, which is 80 in this case. The following chart shows some common DSCP/PHB Class values: 

Service 

DSCP value 

TOS value 

Juniper Alias 

TOS hexadecimal 

DSCP - TOS Binary 

Premium IP 

46 

184 

ef 

B8 

101110 - 101110xx 

LBE 

32 

cs1 

20 

001000 - 001000xx 

DWS 

32 

128 

cs4 

80 

100000 - 100000xx 

Network control 

48 

192 

cs6 

c0 

110000 - 110000xx 

Network control 2 

56 

224 

cs7 

e0 

111000 - 111000xx 

Reference: http://www.tucny.com/Home/dscp-tos 


2passeasy.com

Update 400-101 vce:

Q164. Which two BGP path attributes are visible in Wireshark? (Choose two.) 

A. weight 

B. AS path 

C. local preference 

D. route maps 

Answer: B,C 


Q165. Which two options are signaling protocols that are used in MPLS? (Choose two.) 

A. LDP 

B. RSVP 

C. BFD 

D. LISP 

E. CLNS 

F. CDP 

Answer: A,B 

Explanation: 

* Signaling is the means by which LSRs all along the path know that they are a part of a given LSP. It is a signaling function by which the LSR knows that the internal transit path for the LSP depicted goes from Interface 2 to Interface 4. 

* Label distribution is the means by which an LSR tells an upstream LSR what label value to use for a particular LSP. 

There are four protocols that can perform the label distribution function: 

* Label Distribution Protocol (LDP) 

* Resource Reservation Protocol with Traffic Engineering Extensions (RSVP-TE) 

* Constraint-Based Routed LDP (CR-LDP) 

* Multiprotocol BGP 

LDP and RSVP-TE are the two most commonly used label distribution protocols 

Reference: http://www.networkworld.com/article/2237487/cisco-subnet/understanding-mpls-label-distribution.html 


Q166. Which three statements about RIP timers are true? (Choose three.) 

A. The default update timer is 30 seconds. 

B. The default invalid timer is 180 seconds. 

C. The default holddown timer is 180 seconds. 

D. The default flush timer is 60 seconds. 

E. The default scan timer is 60 seconds. 

F. The default hello timer is 5 seconds. 

Answer: A,B,C 

Explanation: 

The routing information protocol uses the following timers as part of its operation: 

Update Timer 

Invalid Timer 

Flush Timer 

Holddown Timer 

Update Timer 

The update timer controls the interval between two gratuitous Response Message. By default the value is 30 seconds. The response message is broadcast to all its RIP enabled interface. 

Invalid Timer 

The invalid timer specifies how long a routing entry can be in the routing table without being updated. This is also called as expiration Timer. By default, the value is 180 seconds. After the timer expires the hop count of the routing entry will be set to 16, marking the destination as unreachable. 

Flush Timer 

The flush timer controls the time between the route is invalidated or marked as unreachable and removal of entry from the routing table. By default the value is 240 seconds. This is 60 seconds longer than Invalid timer. So for 60 seconds the router will be advertising about this unreachable route to all its neighbors. This timer must be set to a higher value than the invalid timer. 

Hold-down Timer 

The hold-down timer is started per route entry, when the hop count is changing from lower value to higher value. This allows the route to get stabilized. During this time no update can be done to that routing entry. This is not part of the RFC 1058. This is Cisco's implementation. The default value of this timer is 180 seconds. 

Reference: http://en.wikipedia.org/wiki/Routing_Information_Protocol#Timers 


2passeasy.com

Breathing vce 400-101:

Q167. DRAG DROP 

Drag and drop each IPv6 neighbor discovery message type on the left to the corresponding description on the right. 


Answer: 



Q168. Which packet does a router receive if it receives an OSPF type 4 packet? 

A. hello packet 

B. database descriptor packet 

C. link state update packet 

D. link state request packet 

E. link state acknowledge packet 

Answer: C 


Q169. Refer to the exhibit. 


Which two issues can cause the interface VLAN10 to be down/down? (Choose two.) 

A. The VLAN is inactive or has been removed from the VLAN database. 

B. STP is in a forwarding state on the port. 

C. A Layer 2 access port is configured with VLAN10, but is in a down/down state. 

D. The autostate exclude feature was used on interface VLAN10. 

Answer: A,C 


Q170. Refer to the exhibit. 


Switch DSW1 should share the same MST region with switch DSW2. Which statement is true? 

A. Configure DSW1 with the same version number, and VLAN-to-instance mapping as shown on DSW2. 

B. Configure DSW1 with the same region name, number, and VLAN-to-instance mapping as shown on DSW2. 

C. DSW2 uses the VTP server mode to automatically propagate the MST configuration to DSW1. 

D. DSW1 is in VTP client mode with a lower configuration revision number, therefore, it automatically inherits MST configuration from DSW2. 

E. DSW1 automatically inherits MST configuration from DSW2 because they have the same domain name. 

Answer: B