Exam Code: 400-101 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: CCIE Routing and Switching (v5.0)
Certification Provider: Cisco
Free Today! Guaranteed Training- Pass 400-101 Exam.

2021 Jun 400-101 Study Guide Questions:

Q521. Refer to the exhibit. 


Which statement describes what the authoritative flag indicates? 

A. Authentication was used for the mapping. 

B. R1 learned about the NHRP mapping from a registration request. 

C. Duplicate mapping in the NHRP cache is prevented. 

D. The registration request had the same flag set. 

Answer: B 

Explanation: 

Show NHRP: Examples 

The following is sample output from the show ip nhrp command: 

Router# show ip nhrp 

10.0.0.2 255.255.255.255, tunnel 100 created 0:00:43 expire 1:59:16 

TypE. dynamic Flags: authoritative 

NBMA address: 10.1111.1111.1111.1111.1111.1111.1111.1111.1111.11 

10.0.0.1 255.255.255.255, Tunnel0 created 0:10:03 expire 1:49:56 

TypE. static Flags: authoritative 

The fields in the sample display are as follows: 

Flags: 

authoritative—Indicates that the NHRP information was obtained from the Next Hop Server or router that maintains the NBMA-to-IP address mapping for a particular destination. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_4/ip_addr/configuration/guide/hadnhrp.html 


Q522. Consider an OSPFv3 network with four parallel links between each pair of routers. Which measure can you use to reduce the CPU load and at the same time keep all links available for ECMP? 

A. Configure some interfaces as passive interface. 

B. Configure ipv6 ospf priority 0 on some interfaces. 

C. Configure some routers with a distribute list in ingress of the OSPFv3 process. 

D. Configure ipv6 ospf database-filter all out on some interfaces. 

Answer: D 

Explanation: 

To filter outgoing link-state advertisements (LSAs) to an Open Shortest Path First version 3 (OSPFv3) interface, use the ipv6 ospf database-filter all out command in interface configuration mode. This can be done on some of the links to reduce the CPU load while still ensuring that all links in the equal cost path are still being used. 


Q523. Refer to the exhibit. 


Which feature can R1 use to fail over from R2 to R3 if the address for R2 becomes unavailable? 

A. object tracking 

B. HSRP 

C. GLBP 

D. LACP 

Answer: A 

Explanation: 

The object tracking feature allows you to create a tracked object that multiple clients can use to modify the client behavior when a tracked object changes. Several clients register their interest with the tracking process, track the same object, and take different actions when the object state changes. 

Clients include the following features: 

. Embedded Event Manager (EEM) 

. Gateway Load Balancing Protocol (GLBP) 

. Hot Standby Redundancy Protocol (HSRP) 

. Virtual port channel (vPC) 

. Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP) 

The object tracking monitors the status of the tracked objects and communicates any changes made to interested clients. Each tracked object is identified by a unique number that clients can use to configure the action to take when a tracked object changes state. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/datacenter/sw/5_x/nx-os/unicast/configuration/guide/l3_cli_nxos/l3_object.html 


2passeasy.com

Improved examcollection 400-101:

Q524. A TCP/IP host is able to transmit small amounts of data (typically less than 1500 bytes), but attempts to transmit larger amounts of data hang and then time out. What is the cause of this problem? 

A. A link is flapping between two intermediate devices. 

B. The processor of an intermediate router is averaging 90 percent utilization. 

C. A port on the switch that is connected to the TCP/IP host is duplicating traffic and sending it to a port that has a sniffer attached. 

D. There is a PMTUD failure in the network path. 

Answer: D 

Explanation: 

Sometimes, over some IP paths, a TCP/IP node can send small amounts of data (typically less than 1500 bytes) with no difficulty, but transmission attempts with larger amounts of data hang, then time out. Often this is observed as a unidirectional problem in that large data transfers succeed in one direction but fail in the other direction. This problem is likely caused by the TCP MSS value, PMTUD failure, different LAN media types, or defective links. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/additional-legacy-protocols/ms-windows-networking/13709-38.html 


Q525. Which two statements about the MAC address table space are true? (Choose two.) 

A. You can disable learning on a VLAN to reduce table-space requirements. 

B. When you disable learning on a VLAN with an SVI, IP packet flooding in the Layer 2 domain is also disabled. 

C. Unicast, multicast, and broadcast MAC address filtering is configured globally and disabled by default. 

D. The default setting for static MAC addresses to age out of the MAC address table is 300 seconds. 

E. Turning off MAC learning on VLANs 900 through 1005 disables learning on VLANs 900 through 1001. 

Answer: A,E 


Q526. Refer to the exhibit. 


If a port is configured as shown and receives an untagged frame, of which VLAN will the untagged frame be a member? 

A. VLAN 1 

B. VLAN 2 

C. VLAN 3 

D. VLAN 4 

Answer: B 

Explanation: 

When typing: Switch(config-if)#switchport mode? 

access Set trunking mode to ACCESS unconditionally 

dynamic Set trunking mode to dynamically negotiate access or trunk mode 

trunk Set trunking mode to TRUNK unconditionally 

and 

Switch(config-if)#switchport mode dynamic? 

auto Set trunking mode dynamic negotiation parameter to AUTO 

desirable Set trunking mode dynamic negotiation parameter to DESIRABLE 

So if we configure Fa0/1 as dynamic auto mode, it will not initiate any negotitation but waiting for the other end negotiate to be a trunk with DTP. If the other end does not ask it to become a trunk then it will become an access port. Therefore when using the “show interface fastEthernet0/1 switchport” command we will see two output lines “ Administrative Mode. dynamic auto” and “Operational Mode. static access” Note. To set this port to VLAN 2 as the output above just use one additional command. “switchport access vlan 2”. 

Now back to our question, from the output we see that Fa0/1 is operating as an access port on VLAN 2 so if it receive untagged frame it will suppose that frame is coming from VLAN 2. 


2passeasy.com

Simulation ccie 400-101:

Q527. Which two statements about logging are true? (Choose two.) 

A. Log messages are sent to the console port by default. 

B. Log messages are displayed in a Telnet session by default. 

C. Interface status changes are logged at the Notification level. 

D. Interface status changes are logged at the Informational level. 

E. System restart messages are logged at the Critical level. 

F. Reload requests are logged at the Notification level. 

Answer: A,C 

Explanation: 

By default, switches send the output from system messages and debug privileged EXEC commands to a logging process. The logging process controls the distribution of logging messages to various destinations, such as the logging buffer, terminal lines, or a UNIX syslog server, depending on your configuration. The process also sends messages to the console. 

Table 29-3 Message Logging Level Keywords 

Level Keyword 

Level 

Description 

Syslog Definition 

emergencies 

System unstable 

LOG_EMERG 

alerts 

Immediate action needed 

LOG_ALERT 

critical 

Critical conditions 

LOG_CRIT 

errors 

Error conditions

LOG_ERR 

warnings 

Warning conditions 

LOG_WARNING 

notifications 

Normal but significant condition 

LOG_NOTICE 

informational 

Informational messages only 

LOG_INFO 

debugging 

Debugging messages 

LOG_DEBUG 

The software generates four other categories of messages: 

. Error messages about software or hardware malfunctions, displayed at levels warnings through emergencies. These types of messages mean that the functionality of the switch is affected. For information on how to recover from these malfunctions, see the system message guide for this release. 

. Output from the debug commands, displayed at the debugging level. Debug commands are typically used only by the Technical Assistance Center. 

Interface up or down transitions and system restart messages, displayed at the notifications level. This message is only for information; switch functionality is not affected. 

. Reload requests and low-process stack messages, displayed at the informational level. This message is only for information; switch functionality is not affected. 

References: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst2950/software/release/12-

1_9_ea1/configuration/guide/scg/swlog.html

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst2960/software/release/12-2_55_se/configuration/guide/scg_2960/swlog.html 


Q528. DRAG DROP 

Drag and drop the NAT operations on the left into the correct sequential order on the right. 


Answer: 



Q529. In the DiffServ model, which class represents the highest priority with the highest drop probability? 

A. AF11 

B. AF13 

C. AF41 

D. AF43 

Answer: D 

Explanation: 

AF43 — Assured forwarding, high drop probability, Class 4 DSCP, and Flash-override precedence. 

Table of AF Classes and Drop Priority 

Drop Precedence 

Class 1 

Class 2 

Class 3 

Class 4 

Low drop 

AF11 

DSCP 10 

001010 

AF21 

DSCP 18 

010010 

AF31 

DSCP 26 

011010 

AF41 

DSCP 34 

100010 

Medium drop 

AF12 

DSCP 12 

001100 

AF22 

DSCP 20 

010100 

AF32 

DSCP 28 

011100 

AF42 

DSCP 36 

100100 

High drop 

AF13 

DSCP 14 

001110 

AF23 

DSCP 22 

010110 

AF33 

DSCP 30 

011110 

AF43 

DSCP 38 

100110 

Reference: 

https://www.informit.com/library/content.aspx?b=CCIE_Practical_Studies_II&seqNum=56 


Q530. Which command correctly configures standby tracking for group 1 using the default decrement priority value? 

A. standby 1 track 100 

B. standby 1 track 100 decrement 1 

C. standby 1 track 100 decrement 5 

D. standby 1 track 100 decrement 20 

Answer: A