The actual Cisco specialists potentially have to get a professional in IT industry also want to reach the top associated with capability and also accomplishment, so they must participate in diverse Cisco qualification tests. Cisco 400-101 known as CCIE Routing and Switching (v5.0) is stepping-stone to inspect the candidates information and also ability in a related industry of labor. Ucertify Cisco 400-101 on the internet exercise tests can guarantee that you can to control these highly skilled and also qualified functions. The 400-101 exercise exam offers the genuine answers and questions, ensuring you complete the actual 400-101 exam along with top grades.

2021 Jul airaid 400-101:

Q121. Which two options are actions that EEM can perform after detecting an event? (Choose two.) 

A. Place a port in err-disabled. 

B. Generate an SNMP trap. 

C. Reload the Cisco IOS Software. 

D. Send an SMS. 

Answer: B,C 

Explanation: 

action snmp-trap 

To specify the action of generating a Simple Network Management Protocol (SNMP) trap when an Embedded Event Manager (EEM) applet is triggered, use the action snmp-trap command in applet configuration mode. 

ction reload 

To specify the action of reloading the Cisco IOS software when an Embedded Event Manager (EEM) applet is triggered, use the action reload command in applet configuration mode. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_2s/feature/guide/fs_eem2.html 


Q122. Refer to the exhibit. 


Which statement describes the effect on the network if FastEthernet0/1 goes down temporarily? 

A. FastEthernet0/2 forwards traffic only until FastEthernet0/1 comes back up. 

B. FastEthernet0/2 stops forwarding traffic until FastEthernet0/1 comes back up. 

C. FastEthernet0/2 forwards traffic indefinitely. 

D. FastEthernet0/1 goes into standby. 

Answer: C 

Explanation: 

Use the switchport backup interface interface configuration command on a Layer 2 interface to configure Flex Links, a pair of interfaces that provide backup to each other. Use the no form of this command to remove the Flex Links configuration. With Flex Links configured, one link acts as the primary interface and forwards traffic, while the other interface is in standby mode, ready to begin forwarding traffic if the primary link shuts down. The interface being configured is referred to as the active link; the specified interface is identified as the backup link. The feature provides an alternative to the Spanning Tree Protocol (STP), allowing users to turn off STP and still retain basic link redundancy. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst2960/software/release/12-2_53_se/command/reference/2960ComRef/cli3.html#wp3269214 


Q123. Refer to the exhibit. 


Which technology can be used on the switch to enable host A to receive multicast packets for 239.2.2.2 but prevent host B from receiving them? 

A. IGMP filtering 

B. MLD snooping 

C. IGMP snooping 

D. MLD filtering 

Answer: C 

Explanation: 

IGMP snooping is the process of listening to Internet Group Management Protocol (IGMP) network traffic. The feature allows a network switch to listen in on the IGMP conversation between hosts and routers. By listening to these conversations the switch maintains a map of which links need which IP multicast streams. Multicasts may be filtered from the links which do not need them and thus controls which ports receive specific multicast traffic. 


Q124. Which three statements about EVCs are true? (Choose three.) 

A. Spanning Tree must use MST mode on EVC ports. 

B. PAGP is supported on EVC ports. 

C. Spanning Tree must use RSTP mode on EVC ports. 

D. LACP is supported on EVC ports. 

E. Layer 2 multicast framing is supported. 

F. Bridge domain routing is required. 

Answer: A,B,D 

Explanation: 

EVC support requires the following: 

–The spanning tree mode must be MST. 

–The dot1ad global configuration mode command must be configured. 

These Layer 2 port-based features can run with EVC configured on a port: 

–PAGP 

–LACP 

–UDLD 

–LLDP 

–CDP 

–MSTP 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst6500/ios/12-2SY/configuration/guide/sy_swcg/ethernet_virtual_connection.html 


Q125. Refer to the exhibit. 


Which configuration can you implement on PE-1 to allow CE-1 to receive delegated IPv6 prefixes? 

A) 

B) 

C) 

D) 

E) 

A. Exhibit A 

B. Exhibit B 

C. Exhibit C 

D. Exhibit D 

E. Exhibit E 

Answer: A 


400-101  free download

Updated 400-101 pdf:

Q126. DRAG DROP 

Drag and drop the Cisco IOX XE subpackage on the left to the function it performs on the right. 


Answer: 



Q127. DRAG DROP 

Drag and drop the PPPoE packet type on the left to the corresponding description on the right. 


Answer: 



Q128. Which two statements about packet fragmentation on an IPv6 network are true? (Choose two.) 

A. The fragment header is 64 bits long. 

B. The identification field is 32 bits long. 

C. The fragment header is 32 bits long. 

D. The identification field is 64 bits long. 

E. The MTU must be a minimum of 1280 bytes. 

F. The fragment header is 48 bits long. 

Answer: A,B 

Explanation: 

The fragment header is shown below, being 64 bits total with a 32 bit identification field: 


Reference: http://www.openwall.com/presentations/IPv6/img24.html 


Q129. Refer to the exhibit. 


Which statement about this GET VPN configuration is true? 

A. Router 1 acts as the primary key server because it has a higher priority. 

B. An RSA key has been imported into the configuration. 

C. The GDOI group configuration generated a key. 

D. DPD is disabled. 

Answer: A 


Q130. What is the VLAN ID range of VLANs that are eligible for pruning? 

A. 2 through 1001 

B. 1 through 1005 

C. 1 through 4096 

D. 2 through 1005 

Answer: A