It is impossible to pass Cisco 400-101 exam without any help in the short term. Come to Examcollection soon and find the most advanced, correct and guaranteed Cisco 400-101 practice questions. You will get a surprising result by our Renewal CCIE Routing and Switching (v5.0) practice guides.

2021 Jul ccie written dumps 400-101:

Q91. Which statement describes what it means if a router has an OSPF priority set to 0? 

A. A router with the OSPF priority set to 0 is one that can participate in the election of a DR. It has the highest priority. 

B. A router with the OSPF priority set to 0 is one that cannot participate in the election of a DR, but it can become a BDR 

C. A router with the OSPF priority set to 0 is one that cannot participate in the election of a DR. It can become neither a DR nor a BDR. 

D. A router with the OSPF priority set to 0 is one that cannot participate in the election of a BDR, but it can become a DR 

Answer: C 


Q92. Which Carrier Ethernet service supports the multiplexing of multiple point-to-point EVCs across as a single UNI? 

A. EPL 

B. EVPL 

C. EMS 

D. ERMS 

Answer: B 

Explanation: 

Ethernet Relay Service (ERS or EVPL) 

An Ethernet Virtual Circuit (EVC) is used to logically connect endpoints, but multiple EVCs 

could exist per single UNI. Each EVC is distinguished by 802.1q VLAN tag identification. 

The ERS network acts as if the Ethernet frames have crossed a switched network, and certain control traffic is not carried between ends of the EVC. ERS is analogous to Frame Relay where the CE-VLAN tag plays the role of a Data-Link Connection Identifier (DLCI). The MEF term for this service is EVPL. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/net_mgmt/ip_solution_center/5-1/carrier_ethernet/user/guide/l2vpn51book/concepts.html 


Q93. DRAG DROP 

Drag and drop the OTV component on the left to the function it performs on the right. 


Answer: 



Q94. With AutoInstall, which mechanism allows for automatic addressing of the serial interface using HDLC? 

A. ARP 

B. BOOTP 

C. DHCP 

D. SLARP 

Answer: D 


Q95. Which flag in a configuration BPDU instructs all switches to shorten their bridge table aging process from the default 300 seconds to the current forward delay value? 

A. topology change bit 

B. topology change acknowledgment bit 

C. priority bit 

D. max-age bit 

Answer: A 

Explanation: 

The Root Bridge continues to set the Topology Change flag (TCN bit) in all Configuration BPDUs that it sends out for a total of Forward Delay + Max Age seconds (default = 35 (20+15) seconds). This flag instructs all bridges to shorten their MAC address table (Bridge table) aging process from the default value of 300 seconds to the current Forward Delay value of the bridge (default=15 seconds). The TCA flag is set by the upstream bridge to tell the downstream bridges to stop sending TCN BPDUs. The TC flag is set in configuration BPDU by the Root Bridge to shorten the bridge table age-out period from default 300 seconds to Forward Delay seconds. 


400-101  exam answers

Regenerate 400-101 cisco ccie written:

Q96. Refer to the exhibit. 


If a console port is configured as shown, which response is displayed when you connect to the console port? 

A. a blinking cursor 

B. the message "Authorized users only" 

C. the username prompt 

D. three username name prompts followed by a timeout message 

E. the message "Connection refused" 

Answer: A 


Q97. Which two statements about Inverse ARP are true? (Choose two.) 

A. It uses the same operation code as ARP. 

B. It uses the same packet format as ARP. 

C. It uses ARP stuffing. 

D. It supports static mapping. 

E. It translates Layer 2 addresses to Layer 3 addresses. 

F. It translates Layer 3 addresses to Layer 2 addresses. 

Answer: B,E 

Explanation: 

Inverse Address Resolution Protocol (Inverse ARP or InARP) is used to obtain Network Layer addresses (for example, IP addresses) of other nodes from Data Link Layer (Layer 2) addresses. It is primarily used in Frame Relay (DLCI) and ATM networks, in which Layer 2 addresses of virtual circuits are sometimes obtained from Layer 2 signaling, and the corresponding Layer 3 addresses must be available before those virtual circuits can be used. 

Since ARP translates Layer 3 addresses to Layer 2 addresses, InARP may be described as its inverse. In addition, InARP is implemented as a protocol extension to ARP: it uses the same packet format as ARP, but different operation codes. 

Reference: http://en.wikipedia.org/wiki/Address_Resolution_Protocol 


Q98. Refer to the exhibit. 


AS #1 and AS #2 have multiple EBGP connections with each other. AS #1 wants all return traffic that is destined to the prefix 10.10.10.1/32 to enter through the router R1 from AS #2. 

In order to achieve this routing policy, the AS 1 advertises a lower MED from R1, compared to a higher MED from R3, to their respective BGP neighbor for the prefix 10.10.10.0/24. Will this measure guarantee that the routing policy is always in effect? 

A. Yes, because MED plays a deterministic role in return traffic engineering in BGP. 

B. Yes, because a lower MED forces BGP best-path route selection in AS #2 to choose R1 as the best path for 10.10.10.0/24. 

C. Yes, because a lower MED in AS #2 is the highest BGP attribute in BGP best-path route selection. 

D. No, AS #2 can choose to alter the weight attribute in R2 for BGP neighbor R1, and this weight value is cascaded across AS #2 for BGP best-path route selection. 

E. No, AS #2 can choose to alter the local preference attribute to overwrite the best-path route selection over the lower MED advertisement from AS #1. This local preference attribute is cascaded across AS #2 for the BGP best-path route selection. 

Answer: E 

Explanation: 

MED and AS path prepending can both be used to influence the way incoming traffic from other Autonomous Systems get sent to the local AS, but they provide no guarantee as the other AS ultimately has the final word in how they send traffic. Since local preference is preferred over MED in the BGP decision process, the other AS can configure local preference to override the MED settings you have configured. 


Q99. Which three options are components of an EEM CLI policy? (Choose three.) 

A. Safe-Tcl 

B. applet name 

C. Fast Tcl 

D. event 

E. action 

F. Tcl bytecode 

Answer: B,D,E 

Explanation: 

The Embedded Event Manager (EEM) monitors events that occur on your device and takes action to recover or troubleshoot these events, based on your configuration. 

EEM consists of three major components: 

Event statements — Events to monitor from another Cisco NX-OS component that might require some action, workaround, or notification. 

Action statements — An action that EEM can take, such as sending an e-mail, or disabling an interface, to recover from an event. 

Policies — An applet name paired with one or more actions to troubleshoot or recover from the event. 

Reference: 

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/datacenter/nexus5500/sw/system_manage ment/6x/b_5500_System_Mgmt_Config_6x/b_5500_System_Mgmt_Config_6x_chapter_01 0011.html 


Q100. What is the function of NSF? 

A. forward traffic simultaneously using both supervisors 

B. forward traffic based on Cisco Express Forwarding 

C. provide automatic failover to back up supervisor in VSS mode 

D. provide nonstop forwarding in the event of failure of one of the member supervisors 

Answer: D