Q251. DRAG DROP 

Drag and drop the TACACS+ configuration command on the left to the correct function it performs on the right. 

Answer: 


Q252. Which three EIGRP packet types are valid? (Choose three.) 

A. open 

B. notification 

C. keep-alive 

D. hello 

E. query 

F. reply 

Answer: D,E,F 

Explanation: 

EIGRP uses the following packet types: hello and acknowledgment, update, and query and reply. 

Hello packets are multicast for neighbor discovery/recovery and do not require acknowledgment. An acknowledgment packet is a hello packet that has no data. Acknowledgment packets contain a nonzero acknowledgment number and always are sent by using a unicast address. 

Update packets are used to convey reachability of destinations. When a new neighbor is discovered, unicast update packets are sent so that the neighbor can build up its topology table. In other cases, such as a link-cost change, updates are multicast. Updates always are transmitted reliably. 

Query and reply packets are sent when a destination has no feasible successors. Query packets are always multicast. Reply packets are sent in response to query packets to instruct the originator not to recompute the route because feasible successors exist. Reply packets are unicast to the originator of the query. Both query and reply packets are transmitted reliably. 

Reference: http://docwiki.cisco.com/wiki/Enhanced_Interior_Gateway_Routing_Protocol 


Q253. Which two commands enable OSPF graceful shutdown? (Choose two.) 

A. nsf cisco 

B. ip ospf shutdown 

C. shutdown 

D. nsf ietf helper disable 

Answer: B,C 


Q254. Refer to the exhibit. 

This is the configuration of the ASBR of area 110.Which option explains why the remote ABR should not translate the type 7 LSA for the prefix 192.168.0.0/16 into a type 5 LSA? 

A. The remote ABR translates all type 7 LSA into type 5 LSA, regardless of any option configured in the ASBR. 

B. The ASBR sets the forwarding address to 0.0.0.0 which instructs the ABR not to translate the LSA into a type 5 LSA. 

C. The ASBR originates a type 7 LSA with age equal to MAXAGE 3600. 

D. The ABR clears the P bit in the header of the type 7 LSA for 192.168.0.0/16. 

Answer:

Explanation: 

When external routing information is imported into an NSSA, LSA Type 7 is generated by the ASBR and it is flooded within that area only. To further distribute the external information, type 7 LSA is translated into type 5 LSA at the NSSA border. The P-bit in LSA Type 7 field indicates whether the type 7 LSA should be translated. This P-bit is automatically set by the NSSA ABR (also the Forwarding Address (FA) is copied from Type 7 LSA). The P-bit is not set only when the NSSA ASBR and NSSA ABR are the same router for the area. If bit P = 0, then the NSSA ABR must not translate this LSA into Type 5. 

The nssa-only keyword instructs the device to instigate Type-7 LSA with cleared P-bit, thereby, preventing LSA translation to Type 5 on NSSA ABR device. 

Note. If a router is attached to another AS and is also an NSSA ABR, it may originate a both a type-5 and a type-7 LSA for the same network. The type-5 LSA will be flooded to the backbone and the type-7 will be flooded into the NSSA. If this is the case, the P-bit must be reset (P=0) in the type-7 LSA so the type-7 LSA isn’t again translated into a type-5 LSA by another NSSA ABR. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios-xml/ios/iproute_ospf/configuration/15-e/iro-15-e-book/iro-ospfv3-nssa-cfg.html 


Q255. Refer to the exhibit. 

While troubleshooting high CPU utilization on one of your Cisco Catalyst switches, you find that the issue is due to excessive flooding that is caused by STP. What can you do to prevent this issue from happening again? 

A. Disable STP completely on the switch. 

B. Change the STP version to RSTP. 

C. Configure PortFast on port-channel 1. 

D. Configure UplinkFast on the switch. 

E. Configure PortFast on interface Gi0/15. 

Answer:

Explanation: 

Topology Changes (TC) should be a rare event in a well-configured network. When a link on a switch port goes up or down, there is eventually a TC, once the STP state of the port is changing to or from forwarding. When the port is flapping, this would cause repetitive TCs and flooding. 

Ports with the STP portfast feature enabled will not cause TCs when going to or from the forwarding state. The configuration of portfast on all end-device ports (such as printers, PCs, and servers) should limit TCs to a low amount and is highly recommended. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/lan-switching/spanning-tree-protocol/28943-170.html 


Q256. Refer to the exhibit. 

Which two route types are advertised by a router with this configuration? (Choose two.) 

A. connected 

B. external 

C. summary 

D. static 

E. redistributed 

Answer: A,C 


Q257. Which two statements about SNMP traps are true? (Choose two.) 

A. They are sent by an agent after a specified event. 

B. They are sent when solicited after a specified event. 

C. They are equivalent to a community string. 

D. They provide solicited data to the manager. 

E. They are sent by a management station to an agent. 

F. Vendor-specific traps can be configured. 

Answer: A,F 

Explanation: 

The SNMP agent contains MIB variables whose values the SNMP manager can request or change. A manager can get a value from an agent or store a value into the agent. The agent gathers data from the MIB, the repository for information about device parameters and network data. The agent can also respond to a manager's requests to get or set data. An agent can send unsolicited traps to the manager. Traps are messages alerting the SNMP manager to a condition on the network. Traps can mean improper user authentication, restarts, link status (up or down), MAC address tracking, closing of a TCP connection, loss of connection to a neighbor, or other significant events. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst2960/software/release/12-2_55_se/configuration/guide/scg_2960/swsnmp.html 


Q258. Refer to the exhibit. 

Which two statements about the output are true? (Choose two.) 

A. 802.1D spanning tree is being used. 

B. Setting the priority of this switch to 0 for VLAN 1 would cause it to become the new root. 

C. The hello, max-age, and forward delay timers are not set to their default values. 

D. Spanning-tree PortFast is enabled on GigabitEthernet1/1. 

Answer: A,B 

Explanation: 

802.1D is the standard for Spanning tree, which is being used here. For priority, The priority order starts from 0 (yes, 0 is valid) and then increases in 4096. 0, 4096, 8192, 12288, …. Etc. 

The lower the number is, the higher is the priority. Here we see that the current root has a priority of 8192, so configuring this with a priority of 0 will make it the new root. 


Q259. Which statement describes Cisco PfR link groups? 

A. Link groups enable Cisco PfR Fast Reroute when NetFlow is enabled on the external interfaces of the border routers. 

B. Link groups define a strict or loose hop-by-hop path pReference: 

C. Link groups are required only when Cisco PfR is configured to load-balance all traffic. 

D. Link groups are enabled automatically when Cisco PfR is in Fast Reroute mode. 

E. Link groups set a preference for primary and fallback (backup) external exit interfaces. 

Answer:

Explanation: 

The Performance Routing - Link Groups feature introduced the ability to define a group of exit links as a preferred set of links, or a fallback set of links for PfR to use when optimizing traffic classes specified in an PfR policy. PfR currently selects the best link for a traffic class based on the preferences specified in a policy and the traffic class performance—using parameters such as reachability, delay, loss, jitter or MOS—on a path out of the specified link. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/pfr/configuration/guide/15_1/pfr_15_1_book/pfr-link-group.html 


Q260. Which map is locally defined? 

A. DSCP-to-DSCP-mutation 

B. CoS-to-DSCP 

C. IP-precedence-to-DSCP 

D. DSCP-to-CoS 

Answer: