Q471. What is the VLAN ID range of VLANs that are eligible for pruning? 

A. 2 through 1001 

B. 1 through 1005 

C. 1 through 4096 

D. 2 through 1005 

Answer:


Q472. Which two hashing algorithms can be used when configuring SNMPv3? (Choose two.) 

A. MD5 

B. SHA-1 

C. Blowfish 

D. DES 

E. AES 

F. SSL 

Answer: A,B 

Explanation: 

Note that SNMPv3 does not send passwords in clear-text and uses hash-based authentication with either MD5 or SHA1 functions (HMAC authentication – the packet conted is hashed along with authentication key to produce the authentication string). 

Reference: http://blog.ine.com/2008/07/19/snmpv3-tutorial/ 


Q473. Refer to the exhibit. 

Which two statements are true about the displayed STP state? (Choose two.) 

A. The STP version configured on the switch is IEEE 802.1w. 

B. Port-channel 1 is flapping and the last flap occurred 1 minute and 17 seconds ago. 

C. The switch does not have PortFast configured on Gi0/15. 

D. BPDUs with the TCN bit set are transmitted over port channel 1. 

Answer: C,D 

Explanation: 

A port enabled with portfast will not send topology changes when a port goes up or down, but here we see that 296 TCN’s were sent so we know that Gi 0/15 does not have portfast enabled. 

TCN’s are sent using BPDU’s over the root port, which we see is port channel 1. 


Q474. When BGP route reflectors are used, which attribute ensures that a routing loop is not created? 

A. weight 

B. local preference 

C. multiexit discriminator 

D. originator ID 

Answer:

Explanation: 

As the iBGP learned routes are reflected, routing information may loop. The route reflector model has the following mechanisms to avoid routing loops: 

. Originator ID is an optional, nontransitive BGP attribute. It is a 4-byte attributed created by a route reflector. The attribute carries the router ID of the originator of the route in the local autonomous system. Therefore, if a misconfiguration causes routing information to come back to the originator, the information is ignored. 

. Cluster-list is an optional, nontransitive BGP attribute. It is a sequence of cluster IDs that the route has passed. When a route reflector reflects a route from its clients to nonclient peers, and vice versa, it appends the local cluster ID to the cluster-list. If the cluster-list is empty, a new cluster-list is created. Using this attribute, a route reflector can identify if routing information is looped back to the same cluster due to misconfiguration. If the local cluster ID is found in the cluster-list, the advertisement is ignored. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_2/ip/configuration/guide/fipr_c/1cfbgp.html 


Q475. DRAG DROP 

Drag and drop the events on the left to dispaly the correct sequence on the right when CoPP is enabled. 

Answer: 


Q476. Which BGP feature allows a router to maintain its current BGP configuration while it advertises a different AS number to new connections? 

A. local-AS 

B. next-hop-self 

C. allow-AS in 

D. soft reset 

Answer:

Explanation: 

The local-AS feature allows a router to appear to be a member of a second autonomous system (AS), in addition to its real AS. This feature can only be used for true eBGP peers. The local-AS feature is useful if ISP-A purchases ISP-B, but ISP-B's customers do not want to modify any peering arrangements or configurations. The local-AS feature allows routers in ISP-B to become members of ISP-A's AS. At the same time, these routers appear to their customers to retain their ISP-B AS number. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/border-gateway-protocol-bgp/13761-39.html 


Q477. Refer to the exhibit. 

Which two are causes of output queue drops on FastEthernet0/0? (Choose two.) 

A. an oversubscribed input service policy on FastEthernet0/0 

B. a duplex mismatch on FastEthernet0/0 

C. a bad cable connected to FastEthernet0/0 

D. an oversubscribed output service policy on FastEthernet0/0 

E. The router trying to send more than 100 Mb/s out of FastEthernet0/0 

Answer: D,E 

Explanation: 

Output drops are caused by a congested interface. For example, the traffic rate on the outgoing interface cannot accept all packets that should be sent out, or a service policy is applied that is oversubscribed. The ultimate solution to resolve the problem is to increase the line speed. However, there are ways to prevent, decrease, or control output drops when you do not want to increase the line speed. You can prevent output drops only if output drops are a consequence of short bursts of data. If output drops are caused by a constant high-rate flow, you cannot prevent the drops. However, you can control them. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/routers/10000-series-routers/6343-queue-drops.html 


Q478. Which two statements about the default behavior of IS-IS are true? (Choose two.) 

A. The default IS-IS router type is L1/L2. 

B. The default IS-IS metric type is wide. 

C. The default IS-IS interface circuit type is L1/L2. 

D. By default, two IS-IS routers must use the same hello interval and hold timer in order to become neighbors. 

Answer: A,C 


Q479. Which three options are sources from which a SPAN session can copy traffic? (Choose three.) 

A. ports 

B. EtherChannels 

C. VLANs 

D. subnets 

E. primary IP addresses 

F. secondary IP addresses 

Answer: A,B,C 

Explanation: 

. SPAN Sources 

The interfaces from which traffic can be monitored are called SPAN sources. Sources designate the traffic to monitor and whether to copy ingress, egress, or both directions of traffic. SPAN sources include the following: 

. Ethernet ports 

. Port channels 

. The inband interface to the control plane CPU — You can monitor the inband interface only from the default VDC. Inband traffic from all VDCs is monitored. 

. VLANs — When a VLAN is specified as a SPAN source, all supported interfaces in the VLAN are SPAN sources. 

. Remote SPAN (RSPAN) VLANs 

. Fabric port channels connected to the Cisco Nexus 2000 Series Fabric Extender . 

Satellite ports and host interface port channels on the Cisco Nexus 2000 Series Fabric Extender 

— These interfaces are supported in Layer 2 access mode, Layer 2 trunk mode, and Layer 3 mode. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/datacenter/sw/5_x/nx-os/system_management/configuration/guide/sm_nx_os_cg/sm_14span.html#wp1239492

 


Q480. Which two conditions must be met by default to implement the BGP multipath feature? (Choose two.) 

A. The next-hop routers must be the same. 

B. Route reflectors must be enabled. 

C. All attributes must have the same values. 

D. MPLS must be enabled. 

E. The next-hop routers must be different. 

Answer: C,E