It is more faster and easier to pass the Cisco 400 101 ccie exam by using Download Cisco CCIE Routing and Switching (v5.0) questuins and answers. Immediate access to the Abreast of the times ccie 400 101 dumps Exam and find the same core area ccie 400 101 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

Q481. Which two statements about Inverse ARP are true? (Choose two.) 

A. It uses the same operation code as ARP. 

B. It uses the same packet format as ARP. 

C. It uses ARP stuffing. 

D. It supports static mapping. 

E. It translates Layer 2 addresses to Layer 3 addresses. 

F. It translates Layer 3 addresses to Layer 2 addresses. 

Answer: B,E 

Explanation: 

Inverse Address Resolution Protocol (Inverse ARP or InARP) is used to obtain Network Layer addresses (for example, IP addresses) of other nodes from Data Link Layer (Layer 2) addresses. It is primarily used in Frame Relay (DLCI) and ATM networks, in which Layer 2 addresses of virtual circuits are sometimes obtained from Layer 2 signaling, and the corresponding Layer 3 addresses must be available before those virtual circuits can be used. 

Since ARP translates Layer 3 addresses to Layer 2 addresses, InARP may be described as its inverse. In addition, InARP is implemented as a protocol extension to ARP: it uses the same packet format as ARP, but different operation codes. 

Reference: http://en.wikipedia.org/wiki/Address_Resolution_Protocol 


Q482. Refer to the exhibit. 

All switches have default bridge priorities, and originate BPDUs with MAC addresses as indicated. The numbers shown are STP link metrics. Which two ports are forwarding traffic after STP converges? (Choose two.) 

A. The port connecting switch SWD with switch SWE 

B. The port connecting switch SWG with switch SWF 

C. The port connecting switch SWC with switch SWE 

D. The port connecting switch SWB with switch SWC 

Answer: C,D 

Explanation: 

Here, we know SWB to SWC are forwarding because we already identified the blocking port. So for the last correct answer let’s consider what must be done to prevent a switch loop between SWC/SWD/SWE. SWE to SWD will be blocked because SWC has a lower MAC address so it wins the forwarding port. And to look at it further, you could try to further understand what would happen with ports on SWG. Would the ports on SWG try to go through SWE or SWF? SWE has the lower MAC address so the port from SWG to SWE would win the forwarding election. Therefore, answer B could never be correct. 


Q483. DRAG DROP 

Drag and drop each policy command on the left to the function it performs on the right. 

Answer: 


Q484. Refer to the exhibit. 

The interface FastEthernet0/1 of both routers R4 and R5 is connected to the same Ethernet segment with a multicast receiver. Which two statements are true? (Choose two) 

A. Multicast traffic that is destined to a receiver with IP address 192.168.2.6 will flow through router R4. 

B. Both routers R4 and R5 will send PIM join messages to the RP. 

C. Only router R5 will send a multicast join message to the RP. 

D. Multicast traffic that is destined to a receiver with IP address 192.168.2.6 will flow through router R5. 

Answer: C,D 

Explanation: 

Even though R4 is the active HSRP router, traffic will flow through R5 and only R5 will send the join messages. The Multicast DR is elected by the higher IP address or priority. R5 has 192.168.2.2 and R4 has 192.168.2.1. R5 is the DR which sends all packets to the RP. 


Q485. Which three statements about bridge assurance are true? (Choose three.) 

A. Bridge assurance must be enabled on both ends of a link. 

B. Bridge assurance can be enabled on one end of a link or on both ends. 

C. Bridge assurance is enabled on STP point-to-point links only. 

D. Bridge assurance is enabled on STP multipoint links only. 

E. If a bridge assurance port fails to receive a BPDU after a timeout, the port is put into a blocking state. 

F. If a bridge assurance port fails to receive a BPDU after a timeout, the port is put into an error disabled state. 

Answer: A,C,E 

Explanation: 

Bridge Assurance is enabled by default and can only be disabled globally. Also, Bridge Assurance can be enabled only on spanning tree network ports that are point-to-point links. 

Finally, both ends of the link must have Bridge Assurance enabled. 

With Bridge Assurance enabled, BPDUs are sent out on all operational network ports, including alternate and backup ports, for each hello time period. If the port does not receive a BPDU for a specified period, the port moves into the blocking state and is not used in the root port calculation. Once that port receives a BPDU, it resumes the normal spanning tree transitions. 

Reference: 

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/datacenter/nexus5000/sw/configuration/guid e/cli/CLIConfigurationGuide/SpanningEnhanced.html 


Q486. Refer to the exhibit. 

Which device role could have generated this debug output? 

A. an NHS only 

B. an NHC only 

C. an NHS or an NHC 

D. a DMVPN hub router 

Answer:

Explanation: 

NHRP works off a server/client relationship, where the NHRP clients (let’s call them next hop clients/NHCs) register with their next hop server (NHS), it’s the responsibility of the NHS to track all of its NHCs this is done with registration request and reply packets. Here we see a registration request, which can only be sent by an NHC. 


Q487. Which two methods change the IP MTU value for an interface? (Choose two.) 

A. Configure the default MTU. 

B. Configure the IP system MTU. 

C. Configure the interface MTU. 

D. Configure the interface IP MTU. 

Answer: C,D 

Explanation: 

An IOS device configured for IP+MPLS routing uses three different Maximum Transmission Unit (MTU) values: The hardware MTU configured with the mtu interface configuration command 

. The IP MTU configured with the ip mtu interface configuration command 

. The MPLS MTU configured with the mpls mtu interface configuration command 

The hardware MTU specifies the maximum packet length the interface can support … or at least that's the theory behind it. In reality, longer packets can be sent (assuming the hardware interface chipset doesn't complain); therefore you can configure MPLS MTU to be larger than the interface MTU and still have a working network. Oversized packets might not be received correctly if the interface uses fixed-length buffers; platforms with scatter/gather architecture (also called particle buffers) usually survive incoming oversized packets. 

IP MTU is used to determine whether am IP packet forwarded through an interface has to be fragmented. It has to be lower or equal to hardware MTU (and this limitation is enforced). If it equals the HW MTU, its value does not appear in the running configuration and it tracks the changes in HW MTU. For example, if you configure ip mtu 1300 on a Serial interface, it will appear in the running configuration as long as the hardware MTU is not equal to 1300 (and will not change as the HW MTU changes). However, as soon as the mtu 1300 is configured, the ip mtu 1300 command disappears from the configuration and the IP MTU yet again tracks the HW MTU. 

Reference: http://blog.ipspace.net/2007/10/tale-of-three-mtus.html 


Q488. Which option describes what the default RT filter indicates when you implement the BGP RT constrained route distribution feature? 

A. A peer receives only a default route for each VRF. 

B. A peer receives all routes, regardless of the RT value. 

C. A peer receives routes only for RTs that are used on that router. 

D. A peer receives no routes, regardless of the RT value. 

Answer:


Q489. Which two statements are true about an EPL? (Choose two.) 

A. It is a point-to-point Ethernet connection between a pair of NNIs. 

B. It allows for service multiplexing. 

C. It has a high degree of transparency. 

D. The EPL service is also referred to as E-line. 

Answer: C,D 

Explanation: 

Ethernet private line (EPL) and Ethernet virtual private line (EVPL) are carrier Ethernet data services defined by the Metro Ethernet Forum. EPL provides a point-to-point Ethernet virtual connection (EVC) between a pair of dedicated user–network interfaces (UNIs), with a high degree of transparency. EVPL provides a point-to-point or point-to-multipoint connection between a pair of UNIs. The services are categorized as an E-Line service type, with an expectation of low frame delay, frame delay variation and frame loss ratio. EPL is implemented using a point-to-point (EVC) with no Service Multiplexing at each UNI (physical interface), i.e., all service frames at the UNI are mapped to a single EVC (a.k.a. all-to-one bundling). 

Reference: http://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_Private_Line 


Q490. Refer to the exhibit. 

Routers R1, R2, and R3 are configured as shown, and traffic from R2 fails to reach 172.29.168.3. 

Which action can you take to correct the problem? 

A. Correct the static route on R1. 

B. Correct the default route on R2. 

C. Edit the EIGRP configuration of R3 to enable auto-summary. 

D. Correct the network statement for 172.29.168.3 on R3. 

Answer:

Explanation: 

On R1 we see there is a wrongly configured static route: ip route 172.29.168.3 255.255.255.255 172.17.17.2. It should be ip route 172.29.168.3 255.255.255.255 10.17.12.3.